Lekkere cocktailhapjes serveren op je bruiloft

Lekkere cocktailhapjes zijn eigenlijk wel een must op een bruiloft, je wil immers niet dat je gasten honger hebben – of erger, ‘hangry’ worden. Op de meeste bruiloften kun je in de avond genieten van diverse rondes bittergarnituur, maar tijdens het cocktailuurtje (voor het bruidsdiner) pakken we het dit keer chiquer aan. Check hier de lekkerste hors d’oeuvres!

Lekkere cocktailhapjes serveren op je bruiloft

Hors d’oeuvres voor bruidsdiner


Hors d’oeuvre is Frans voor ‘buiten het hoofdgerecht’. In de meeste gevallen eet je deze klassieke hapjes voordat je echt aan tafel gaat. Het is de bedoeling om je eetlust ermee op te wekken, dus je helemaal volproppen met deze cocktailhapjes is niet handig. Het bruidsdiner is natuurlijk het echte feestmaal waar je maar al te graag op wil wachten. Net zoals bij aperitiefjes is het verstandig om het bij twee stuks te houden. Dan heb je nog genoeg ruimte voor het bruidsdiner!

Welke cocktailhapjes voor bruiloft


Cocktailhapjes kunnen eigenlijk uit van alles bestaan, van chique klassiekers tot geheel zelfbedachtje hapjes. Waar je ook voor kiest: houd ze klein. Maak van normale recepten mini-varianten. Heb je inspiratie nodig? Denk dan bijvoorbeeld eens aan de volgende cocktailhapjes:

Lekkere cocktailhapjes serveren op je bruiloft
- Prikkertjes met stukjes paprika en een stukje fèta ertussen. Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken, zoals stukjes komkommer. Kies voor felgekleurde groenten en wissel af. Je kunt natuurlijk ook andere stukjes kaas gebruiken.

Lekkere cocktailhapjes serveren op je bruiloft
- Een prikkertje met kleine stukjes toast met daarop een rolletje komkommer. In de komkommer zit een stukje roomkaas met zalm. Heerlijk!

Lekkere cocktailhapjes serveren op je bruiloft
- Kleine bladerdeegcupjes met tonijnsalade of natuurlijk een andere salade. Je kunt een schaal maken met alleen maar vishapjes, maar voor de gasten die geen vist lusten moeten er natuurlijk wel alternatieven zijn.

Lekkere cocktailhapjes serveren op je bruiloft
- Een stukje uitgesneden roggebrood met daarop roomkaas en een plakje ham. Je kunt de cocktailprikkers die de hapjes bij elkaar houden nog versieren door er een lintje aan te hangen.

Lekkere cocktailhapjes serveren op je bruiloft
- Miniburgers. Deze kun je beleggen met wat je lekker vindt. Eventueel een echt stukje burger kan ook, bedenk wel dat deze al gauw koud worden. Beter kan je kiezen voor een stukje worst of andere vleeswaren met kaas, een augurkje, een plakje sla en een plakje komkommer.

Wil je andere of meer hapjes? Vraag dan de lokale slager of diegene die je hebt ingehuurd voor je catering welke ideeën zij hierover hebben. Het is vast niet de eerste keer dat ze cocktailhapjes maken!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation