Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Kleine of micro bruiloft plannen? Tips & ideeën!

Willen jullie graag een kleine bruiloft of zelfs micro bruiloft plannen? Dat is moeilijker dan je misschien denkt! In dit artikel geven we enkele tips en ideeën die je hopelijk een eind op weg helpen.

Hoeveel gasten komen er gemiddeld op een kleine bruiloft?

Een kleine bruiloft zou geen kleine bruiloft zijn als er honderden gasten aanwezig zouden zijn. Het beperkte gastenaantal van een micro bruiloft is direct het moeilijkste punt in de planning van een bruiloft. Althans, als jullie een grote familie hebben en veel mensen kennen. Een kleine bruiloft heeft namelijk maar 20 tot 50 gasten. En geloof ons: daar zit je zo aan.

Welke mensen nodig je uit voor een kleine bruiloft?

Dus, hoe blijf je dan binnen dat aantal? Door alleen de meest directe familie en de belangrijkste vrienden uit te nodigen. Het uitnodigen van de directe familie hoeft nog niet zo’n issue te worden, maar hoe bepaal je wie nou de belangrijkste vrienden zijn? Er zullen altijd mensen zijn die zich buitengesloten voelen of hadden verwacht dat ze wel binnen de selectie zouden vallen. En ja, dat is lastig. Onze tip: bekijk de gastenlijst een aantal keren op verschillende momenten. Als je begint met plannen kan je een gastenlijst opstellen, na een paar weken kijk je weer even en als je de uitnodigingen bijna wil versturen werp je er nog één laatste blik op. Ben je het al die tijd met de 1e versie eens? Super! En anders kan je nog mensen wegstrepen.

Intieme bruiloft locatie kiezen

Een intieme bruiloft locatie kiezen waar je met een klein groepje een feestje kunt vieren is niet zo lastig. De uitdaging zit ‘m eerder in de hele grote bruiloften. Met een select groepje mensen kun je eigenlijk overal wel terecht. Het nadeel is dat je waarschijnlijk wel graag een zaal wil afhuren, en dat is vaak voor kleine groepen mensen erg duur of zelfs niet mogelijk. Informeer dus op tijd bij jullie favoriete trouwlocaties of een beperkt aantal mensen wel mogelijk is.

Boek een DJ met lichtshow

Qua entertainment kun je ervoor kiezen om een dj te boeken met een lichtshow, maar met een klein clubje mensen is het ook erg gaaf om een live bandje in te huren. Met live muziek moet je wel iets meer rekening houden met de akoestiek en waarschijnlijk zul je ook nog een dj ernaast moeten boeken, omdat bandjes slechts enkele uren spelen en niet de hele avond.

Geef bedankjes aan al je gasten

Trouwbedankjes uitdelen is leuk! Maar minder grappig als je er 200 uit moet delen. Met een intieme bruiloft kun je de trouwbedankjes extra speciaal maken en zelfs persoonlijk uitdelen aan al je gasten. Je kunt ervoor kiezen om de bedankjes te personaliseren. Hoe dan ook, iedere gast zal zeker verheugd zijn met zijn of haar cadeautje!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation