Welke.nl

Kinderen uitnodigen op de bruiloft

Als je graag kinderen wil uitnodigen op jullie bruiloft, moet je daar al vroeg rekening mee houden. De aanwezigheid van bepaalde faciliteiten speciaal voor kinderen en baby’s is op zo’n drukke dag noodzakelijk. En welke taken laat je door (jouw) kinderen uitvoeren op de bruiloft?

Taken voor de bruidskinderen


Heb je zelf al kinderen, dan kan je ze heel goed taakjes geven op de bruiloft. Denk aan een schattig bloemenmeisje of jouw zoontje als ringdrager. Ook de trouwakte kun je laten tekenen door de kinderen. Ze vinden het heerlijk om te helpen en om een belangrijke taak te hebben. Bovendien staat zo’n guppie in een pakje of jurkje hartstikke schattig.

Kinderopvang op de bruiloft


Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke trouwlocatie, dan is de kans groot dat je ook voor de optie babysitter of kinderopvang op de bruiloft kunt kiezen. Het is een fijn idee dat er een professional op je kinderen past zodat je gasten en jij je volledig kunnen focussen op de bruiloft en het feest. De kinderen vermaken zich ook prima, want er is vaak een aparte ruimte ingericht waar de kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan. Kijk ook of de trouwlocatie een speeltuin heeft of iets anders dat de kinderen buiten kunnen doen. Bij mooi weer wil je natuurlijk niet dat de kids de hele dag binnen moeten zitten.

Babysitter tijdens de ceremonie


Eén veelgehoord nadeel van kinderen op de bruiloft is dat ze niet goed stil kunnen zijn tijdens belangrijke momenten. Voor kinderen is zo’n ceremonie natuurlijk ook maar saai en het duurt véél te lang. Zorg dat de kinderen op dit moment even ergens anders kunnen zijn en dat ze iets leuks te doen hebben, bijvoorbeeld samen iets knutselen voor het bruidspaar. De baby’s gaan mee met de babysitter en kunnen tijdens de ceremonie hun middagdutje doen. De andere kinderen die behoefte hebben aan een slaapje kunnen natuurlijk mee. Voor de kinderen die niet willen of kunnen slapen is er een ruimte met voldoende speelgoed, spelletjes, knutselwerk en natuurlijk snoepgoed. Dat hoort er toch wel bij op zo’n vrolijke feestdag. Alles gebeurt natuurlijk onder toeziend oog van een professional. Zo kan iedereen optimaal genieten en heb je de kinderen er lekker bij op de bruiloft.

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation