Kies je bruidsmeisjes en jonkers met zorg uit

Tijdens de voorbereiding van jullie bruiloft kan je wel een handje hulp gebruiken. Je bruidsmeisjes en de jonkers van je aanstaande hubby zijn dan jullie emotionele en tactische ondersteuning. Zoek ze daarom zorgvuldig uit!

Kies je bruidsmeisjes en jonkers met zorg uit

Tips bruidsmeisjes & jonkers kiezen


Het uitkiezen van je bruidsmeisjes of de bruidsjonkers voor de bruidegom zou geen overhaaste of ondoordachte beslissing moeten zijn. Bij een dergelijke beslissing kijk je naar jullie vriendschap; hoe hecht jullie natuurlijk zijn, maar ook of je altijd op degene hebt kunnen bouwen en of zij/hij betrouwbaar en punctioneel is. Familie komt in aanmerking voor de titel bruidsmeisje of bruidsjonker, of een goede vriend of vriendin. In het kort:

• Kies iemand die je al enkele jaren kent en waarmee je veel hebt meegemaakt. Zo weet je hoe iemand reageert in een stressvolle situatie.

• Degene die je uitkiest als bruidsmeisje of bruidsjonker, moet je kunnen vertrouwen. Je kunt hele goede vrienden met iemand zijn en juist op basis van het type vriendschap hem of haar juist niet uitkiezen voor deze belangrijke taak.

• Jouw toekomstige bruidsmeisje of bruidsjonker moet naast betrouwbaar ook behulpzaam zijn. Als bruidsmeisje sta je namelijk aan de zijde van de bruid, de bruidsjonker staat klaar voor de bruidegom. Als je weet van deze persoon dat hij of zij niet van klusjes houdt, dan kan je waarschijnlijk beter iemand anders kiezen die jullie graag zou willen helpen op de grote dag.

• Jouw bruidsmeisje moet iemand zijn die jullie een geweldige dag gunt en zichzelf daarvoor even aan de kant zet. Ze zal alles doen in haar macht om jullie bruiloft perfect te laten verlopen.

Kies je bruidsmeisjes en jonkers met zorg uit

Grote groep bruidsmeisjes


In Nederland is er niet echt sprake van grote groepen bruidsmeisjes, maar in het buitenland gebeurt dat wel. Vaak kiezen ze een grote groep bruidsmeisjes omdat het leuk staat op de foto, maar een grote groep bij elkaar levert vaak ook veel stress op. Hetzelfde probleem zal waarschijnlijk ontstaan als je relatief onbekenden vraagt om een bruidsmeisje of bruidsjonker te zijn. Kies verstandig en houd de grootte van de groep beperkt, dan zal jullie bruiloft zeker op rolletjes verlopen!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation