Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Kanten trouwjurk kopen? Dit moet je weten

Een trouwjurk van kant is delicater dan andere trouwjurken. Aanpassingen kunnen duurder zijn en langer duren en bij het opbergen van een kanten trouwjurk moet je met meer dingen rekening houden. Dit en nog meer interessante tips over kanten trouwjurken lees je in dit artikel!

Kanten trouwjurk passen

Het uitkiezen van een kanten trouwjurk is nog maar de helft van het werk. Kleine aanpassingen komen erg nauw bij een kanten jurk. De bruidswinkel waar je heengaat moet wel een expert zijn in kant.

Boek je afspraak zo vroeg mogelijk op de dag, want het passen van kanten jurken is ontzettend tijdrovend

Vergeet het ‘even jurken passen’, de kleinste aanpassing kan al behoorlijk wat tijd kosten. Geen enkele jurk past direct als een tweede huid, helaas. We snappen het volledig als je jouw zinnen hebt gezet op een trouwjurk van kant. Blijf echter openstaan voor andere opties, je weet maar nooit wat je nog meer tegenkomt!

Kanten trouwjurk aanpassen is duurder

Zoals we zeiden, past vrijwel geen enkele jurk direct perfect. Gelukkig kunnen er altijd aanpassingen gedaan worden. Kant is echter een hele delicate stof en het doen van aanpassingen aan kant is dus een voorzichtig klusje. Het kost veel tijd en daardoor kan één aanpassing duurder uitvallen dan je had verwacht. Houd hier rekening mee. Bovendien kan het (teveel) aanpassen van een kanten jurk het originele design vervormen, waardoor het beoogde resultaat niet wordt bereikt.

Opbergen en bewaren kanten jurk

Als je een kanten jurk op de beste manier wil bewaren, dan heb je een plek nodig met veel open ruimte. Je wil deze jurk niet in een kast proppen of in een kamer hangen waar veel mensen constant binnenkomen en weer weggaan. Hang je jurk niet op een hanger, want dan kan het kant scheuren. Het beste bewaar je de jurk liggend in een doos met speciaal papier. Als de jurk kan liggen, verliest hij niet z’n vorm en zal hij ook niet veel bewogen worden, zoals wel het geval is op een kleerhanger in een volle kledingkast, waar de jurk elke keer aangeraakt wordt als je een ander kledingstuk pakt. Als je deze tips meeneemt, blijft je jurk jarenlang mooi!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation