Je eigen gebrouwde biertje schenken op je bruiloft

Lang was het heel populair om ‘micro breweries’ speciaalbiertjes te laten schenken op je bruiloft, maar nu wordt het steeds hipper om je eigen biertje te maken en deze te serveren op de grote dag. De voorpret begint al bij het vrijgezellenfeest, waar je het ultieme biertje of wijntje probeert te vinden voor jouw bruiloft!

Vrijgezellenfeest zelf bier brouwen


Het feestje kan al veel eerder beginnen dan pas op de bruiloft zelf, want voordat jij je eigen biertje kunt schenken moet je natuurlijk wel bier brouwen. Dat proces is best langdurig en daarnaast moet je wel een smaak geven aan het bier dat je zelf lekker vindt. Het vrijgezellenfeest is daarvoor ideaal: begin met het bierbrouwproces door veel speciaalbiertjes te proeven en vervolgens een smaak te kiezen die bij je past. Let the tasting begin!

Bier brouwen voor bruiloft


Als je de smaak te pakken hebt (letterlijk en figuurlijk), kan het brouwen van je eigen bier beginnen. Bruiloftsbier! Als het brouwproces is begonnen, dat vooral uit wachten bestaat, kun je intussen een leuke naam voor je bruiloftsbier bedenken en een label ontwerpen.

Zelfgemaakt wijntje op je bruiloft


Voor de dames en wijndrinkende mannen is het ook wel erg leuk om je eigen wijntje te schenken op je bruiloft. Helaas gaat dat wat lastiger dan het brouwen van je eigen bier. Wat je wel kunt doen is een specifieke wijn uitzoeken die goed past bij het thema van jullie bruiloft of bij jullie persoonlijkheden en daarbij een eigen label ontwerpen. Verzin een catchy slogan voor op de wijnfles en voilà, jullie hebben een ‘eigen’ wijntje. Cheers!

Wijnproeverij als vrijgezellenfeest


Het uitzoeken van het perfecte wijntje is uiteraard ook een serieuze zaak en kan je perfect samen met vriendinnen doen tijdens een vrijgezellenfeest voor de ladies. Boek een wine tasting of houd het iets meer casual met een high wine. In ieder geval: veel plezier met het vinden van jullie bruiloftsbiertje of wedding wine!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation