Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Inspirerende voorbeelden van corsages voor je bruiloft

Een corsage hoort er natuurlijk, net als een bruidsboeket, helemaal bij. Er zijn allerlei leuke manieren om van de corsage een eyecatcher op zich te maken.

Of het nu één enkele bloem is of een mini-boeketje: de corsages zijn meestal afgestemd op de kleuren of de stijl van het bruidsboeket. Het begint dus bij de keuze voor het type bloemen.

corsage bloemen kleur

Het ligt voor de hand om de bloemen voor boeket en corsages af te stemmen op het seizoen

Trouw je in de lente? Dan zijn madeliefjes of margrieten een leuke keuze. Het witgeel van deze bloemen past perfect bij het seizoen. Ook pasteltinten passen goed bij de lente. Zachtroze pioenrozen bijvoorbeeld. Trouw je midden in de zomer en wil je knallen met een corsage? Denk eens aan zonnebloemen! Een corsage met allerlei felgekleurde bloemen erin past ook mooi bij de zomer. De heide bloeit in de herfst, dus dat is een leuke keuze voor een bruiloft in september en oktober, net als een oranje bloem, bijvoorbeeld de gerbera. En in de winter kies je eerder voor een sterkere kleur voor de corsages, zoals felrood gecombineerd met sneeuwwit.

Tip bloem keuze

Let trouwens bij de keuze voor een bloem of mini-boeketje niet alleen op het seizoen, maar kijk ook goed of de bloemkleur past bij het bruidspak!

Styling

Heb je de keuze voor de bloem(en) in de corsages bepaald, dan is nog de styling van belang. Hoe worden de bloemen bij elkaar gehouden? Lekker natuurlijk met een stukje touw, een mooi lint of een hippe gekleurde draad. Dit detail kan de stijl van de corsages nog extra benadrukken.


Ga naar Een boel voorbeeld foto's van Corsages & bruidsboeketten


Grootte corsage

Ook van belang bij de styling is de grootte van de corsage. Hou je van de kracht van eenvoud, dan zul je eerder voor een enkele bloem kiezen. Wil je juist een statement maken, dan kun je met een mini-boeketje meer uitpakken.

Extra item toevoegen aan je corsage

Je kunt de bloemen in de corsage nog aanvullen met een ander item, zoals een veer, vilten hartje of sleuteltje. Symbolisch, en net even wat anders dan anders!

Hoe draag je ‘m?

Op een pak plaats je de corsage volgens de etiquette in het knoopsgat van de linker revers. Het steeltje van de bloem(en) wijst naar beneden. Bij dames gaat de corsage op de linkerschouder, maar dan juist met de bloemen naar beneden.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation