Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Huwelijksaanzoek? Laat je nooit pushen om ja te zeggen

Iedere relatie kent ups en downs, daar is niets geks aan. Maar wil de een trouwen en de ander (nog) niet, zet die persoon dan nooit onder druk en laat je zelf ook niet onder druk zetten. ‘Ja’ zeggen omdat je denkt dat je geen keuze hebt, is nooit een goed idee.

Geen goede basis

Trouwen doe je alleen als je er allebei voor de volle honderd procent achter staat. Ja, dat klinkt als een open deur. Maar helaas gaat het zo niet altijd. Soms kiest iemand ervoor om toe te geven aan de ander, die heel graag wil trouwen. Dat hoeft niet slecht uit te pakken, maar een goede basis voor het huwelijk is het zeker niet.


Lees ook Huwelijksaanzoek doen: de mooiste manieren om haar te vragen


Ultimatum stellen

‘Als je me niet binnen een half jaar ten huwelijk vraagt, dan ga ik bij je weg…!’. Klinkt je dat bekend in de oren? Denk dan nog eens heel goed na of je dit echt wilt. Laat je nooit verleiden tot het stellen van een ultimatum, of andersom: door toe te geven aan een dergelijk ultimatum.

Geef het de tijd

Als het voelt alsof je met je rug tegen de muur staat en geen andere keuze hebt dan ‘ja’ zeggen, zit er iets ernstig mis in jullie relatie. Als je partner oprecht van je houdt, doet hij of zij dat zeker ook nog als je besluit (nog) niet te willen trouwen. Geef het de tijd, en wie weet bedenkt hij of zij zich vanzelf. Zelf zul je dat ook zo ervaren: als je voelt dat er geen druk meer is om te trouwen, wen je wellicht aan het idee. Pas als je het uit jezelf wilt, kun je er volledig achter staan en ga je met een heel ander gevoel dit huwelijk aan!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation