Hoe plan je een bruiloft die onder evenementen valt?

Bij het organiseren van een bruiloftsevenement heb je vaak een evenementenvergunning nodig. Waar moet je allemaal aan denken? Wij zochten het voor je uit!

Trouwlocatie naar keuze?


Wil je bijvoorbeeld trouwen op een locatie naar keuze, zoals op het strand, een weiland, minicamping of privéterrein? Dan kunnen per gemeente de eisen die gesteld worden aan een evenementenlocatie verschillen.

Tijdig vergunning(en) aanvragen


Ga daarom tijdig in gesprek met de gemeente waarin jullie gewenste trouwlocatie ligt om te zorgen voor de juiste vergunningen en ontheffingen. Als je de vergunning binnen hebt, kun je vervolgens zorgeloos toeleven naar jullie evenement.

Welke vergunningen en ontheffingen zijn nodig?


Dat verschilt per gemeente. Soms is een evenementenvergunning vereist, een horecavergunning en/of brandontheffing. Welke vergunning nodig is, ligt ook aan de locatie die jullie uitzoeken en in welke gemeente jullie trouwen. Wil je al dit uitzoekwerk uit handen geven, richt je dan tot een professionele wedding- eventplanner. Hij of zij weet precies wat nodig is om jullie droomevenement voor elkaar te krijgen!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation