Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe kies je jouw bruidsmeisjes?

Weet je al wie jouw bruidsmeisjes worden? Bij het uitkiezen van bruidsmeisjes is er een aantal zaken waarmee je als bruid rekening moet houden, die soms nog wel eens vergeten worden...

Kosten bruidsmeisjes

Hoe groter jouw groep bruidsmeisjes is, hoe hoger de kosten worden. Sommige bruiden vergeten om hier even bij stil te staan, wat volkomen begrijpelijk is, want al je vriendinnen uitnodigen om bruidsmeisje te worden is natuurlijk hartstikke leuk! Houd in je achterhoofd dat je moet betalen voor bloemen, cadeautjes, wellness-afspraken in sommige gevallen, lunch op de bruiloft zelf, oefendiners en nog tientallen kleine dingen die je nog niet hebt bedacht, maar wel behoorlijk aantikken.

Schema op de bruiloft

Als je het niet heel aantrekkelijk vindt klinken dat je om 5 uur uit je bed moet op de bruiloft zelf, omdat je een grote groep bruidsmeisjes hebt die klaargemaakt moeten worden, dan kun je beter nog even goed nadenken over de grootte van je groep bruidsmeisjes. Jij staat natuurlijk voorop en wordt als eerste opgemaakt, maar als je moet wachten op vijf bruidsmeisjes, heb je of meerdere stylisten nodig, of veel meer tijd.

De ruimte op de trouwlocatie

Als je een hele grote groep hebt van bruidsmeisjes en bruidsjonkers, dan is het verstandig om te kijken of er op de trouwlocatie zelf wel voldoende ruimte is. Bijvoorbeeld voor het maken van foto’s, of tijdens de ceremonie. Zijn er voldoende stoelen om op te zitten of om te staan? Een grotere trouwlocatie kost natuurlijk veel meer geld, het is gemakkelijker om je groep bruidsmeisjes kleiner te houden.

Drama en hectiek van veel bruidsmeisjes

Iedereen heeft er wel ééntje in hun vriendengroep: de dramaqueen. Misschien ken je er wel een duo van. Hoe pijnlijk het ook kan zijn, het is misschien beter om deze vriendinnen niet uit te nodigen. Dat levert een beetje drama op, maar liever eerder dan op je bruiloft, toch? Bedenk je ook dat veel opgewonden vrouwen samen in één ruimte betekent dat er behoorlijk veel energie zal zijn. Zorg dat er een soort ‘escape plan’ is, voor het geval dat één van de bruidsmeisjes behoefte heeft aan meer rust tijdens het klaarmaken. Misschien heb je daar zelf wel behoefte aan.

tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation