Help! Ik vind mijn verlovingsring niet mooi

Je bent eindelijk ten huwelijk gevraagd, maar... je vindt je verlovingsring niet erg mooi. Dat kan gebeuren. Sterker nog: heel veel vrouwen hebben in hetzelfde schuitje gezeten. Hoe pak je dit gevoelige probleem delicaat aan? Wij geven vier tips!

Als de verlovingsring niet in de smaak valt


Het is een gevoelig onderwerp om aan te snijden bij je aanstaande man, want hij heeft er veel moeite en tijd in gestoken om een mooie ring uit te zoeken. Eentje waarmee jij helemaal gelukkig bent en direct volmondig ‘ja!’ roept op zijn vraag. Dat dacht hij althans. De realiteit is dat jij de ring niet echt geweldig vindt. Wees voorzichtig in hoe je dit onder woorden brengt. De volgende vier tips kunnen je daarbij misschien helpen.

Wij geven je vier tips!


• Bedenk wat je precies niet zo mooi vindt aan de ring, welke elementen zijn dat? Vraag voorzichtig aan je partner waarom hij de ring heeft uitgekozen, welke elementen hij juist wel heel erg mooi vindt. Wie weet vind je de ring na een paar dagen veel mooier, omdat je jezelf kan verplaatsen in de argumenten van je partner. Bedenk ook of de ringmaat goed is – het is lastig om een ring mooi te vinden als deze je vinger afknelt.

• Praat met je partner. Eerlijkheid duurt het langst. Probeer een rustig moment te vinden na het aanzoek, anders verknal je misschien het moment. Deze ring moet je jouw hele leven met plezier dragen, zeg er dus iets van als het niet helemaal je ding is. Focus op de elementen die je wel mooi vindt en kom met suggesties voor de delen die je niet zo mooi vindt.

• Je kan je ring beter iets aan laten passen dan dat je een geheel andere ring uitzoekt. Neem een specialist in de arm om te bespreken wat er allemaal mogelijk is. De steen in de ring is het duurste, dus het is voordeliger om het design van de ring aan te passen zodat de steen precies zo uitkomt zoals jij dat mooi vindt.

• Een andere optie is om de ring te ‘upgraden’, door stenen toe te voegen. Een professionele juwelier kan je daarmee verder helpen. Bedenk wel welk budget je beschikbaar hebt. Het hoeft geen duizenden euro’s te kosten om een ring te maken die je graag om je vinger hebt.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation