Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hapjes bruiloft? Hoeveel & tips voor heerlijke snacks voor alle gasten!

Samen op jullie huwelijk proosten met jullie vrienden en familie onder het genot van een hapje en een drankje… Maar wat voor hapjes zijn dat dan? En hoeveel serveren jullie er? Wij geven je de beste tips (ook voor de vegetariërs!).

Wat zet je op de tafel bij een bruiloft

Natuurlijk wil je jullie gasten op en top verzorgen. Zorg dat op iedere tafel kannen water staan, al dan niet met een verfrissend citroentje erin of wat blaadjes munt. Ook broodplanken met dips doen het goed. Kies voor een afwisseling van kaasplankjes met gezonde snacks in de vorm van komkommer, wortel en radijsjes.

Hoeveel hapjes per persoon?

Het is altijd lastig: je wilt dat niemand iets te kort komt, maar ook niet dat er bergen eten over zijn. Gemiddeld kun je uitgaan van vijf tot zeven hapjes per persoon als jullie feest zo’n vier uur duurt.

Lekkere tips voor hapjes

Op zoek naar wat bijzondere hapjes? Kies voor wrap-rolletjes, filodeegrolletjes, scampi’s in een gefrituurd laagje, mini-pizza hapjes, kaas soufflétjes, kipspiesjes met een pittig sausje of taco toastjes met guacamole.

Hoeveel bittergarnituur bruiloft?

Borrelen met wat lekkere bittergarnituur? Een richtlijn is dat je drie hapjes per persoon per uur laat rondgaan.

Tip: serveer ook vegetarische & veganistische hapjes

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een vegetarisch of veganistisch alternatief. Houd daar ook op jullie bruiloft rekening mee. Vegetarische keuzes zijn bijvoorbeeld bladerdeeghapjes met pompoen, gefrituurde bloemkoolroosjes met een dip of omeletrolletjes. Veganistische hapjes zijn er natuurlijk ook! Denk aan paddenstoelentapenade of vegan muffins.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation