Geurende ideeën voor je bruidsboeket

Romantisch of juist een beetje stoer, het bruidsboeket is een hele mooie toevoeging aan je trouwjurk. Het kan net voor het beetje extra, dat je uit wilt stralen, zorgen. Rozen zijn natuurlijk altijd erg mooi, de bloem die voor de liefde staat. Toch kan de roos bij een Boho-chique bruidsjurk totaal de plank misslaan, een bos met mooie veldbloemen zet dan weer juist de puntjes op de i.

Oorsprong van het bruidsboeket


Oorspronkelijk stamt het bruidsboeket uit de Romeinse tijd. De Romeinse versie was alleen wel een wat minder mooie toevoeging dan de boeketten die we nu kennen. Het boeket bestond namelijk uit knoflook, kruiden en specerijen die met hun geur kwade geesten zouden afschrikken. Gelukkig kwam de Britse koningin Victoria op het idee om het schrikbarend geurende bosje te vervangen door een mooi bosje bloemen. Het enige kruid was een takje dille voor de lust in het huwelijk, en dat lijkt mij een goede toevoeging.


Toen het pad naar beter geurende ideeën eenmaal gebaand was werden de mogelijkheden eindeloos. Mooie lekker geurende bloemen zoveel je maar kan bedenken, laat je creativiteit de vrije loop. En wanneer je naar het altaar loopt, ruik dan nog maar eens goed en geniet van wat je ruikt. Dat was lang geleden wel heel anders.

Geschreven door Saskia Baggen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation