Welke.nl

Getrouwde mannen overschatten zichzelf

Juist omdat getrouwde mannen niet meer daten, overschatten ze hoe goed (of juist niet) ze in de markt liggen. Is een man erg zelfverzekerd? Dan kan het nog wel eens voorkomen dat hij in de sociale omgang met single vrouwen niet de juiste boodschap oppikt. Hij denkt goed in de markt te liggen, met als gevolg vreemdgaan of zelfs een scheiding.


Mannen die getrouwd zijn denken vaak dat ze nog heel goed in de markt liggen. ‘Als ik niet getrouwd zou zijn, zou ik iedere week een andere vrouw kunnen hebben’, denken ze soms. Toch valt dat in het echte leven vaak tegen. Ook uit diverse onderzoeken blijkt dat mannen zichzelf regelmatig overschatten in hoe geliefd ze zijn. Dit komt deels doordat vrouwen bij een getrouwde man niet direct het idee hebben dat hij haar wil verleiden. Ze zullen zich daardoor wat meer open stellen in hun communicatie dan bij een single man. De man op zijn beurt ziet dit echter als oprechte aandacht, met een liefdevolle bijbedoeling.


De volgende keer dat een vrouw dus aardig tegen je doet, bedenk dan dat ze misschien wel helemaal geen bijbedoeling heeft, en waardeer de liefde van de vrouw waar je mee getrouwd bent!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation