Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Een low-key en betrouwbare bruiloft? Het kan!

Wil jij graag trouwen, maar zie je zo’n gigantische bruiloft niet helemaal voor je? Word je al gestresst bij het idee van al dat geregel en het geld dat het gaat kosten? Wees gerust, elke bruiloft is anders en het mooie is, je kunt het helemaal doen zoals jij het wilt. Overal zie je de mooiste plaatjes voorbij komen van grote jurken en prachtige beelden van bruiloften in het buitenland. Een bruiloft hoeft echt niet groots en meeslepend te zijn, maar kan ook heel intiem en low-key als dat meer bij jullie past. Trouwen is een kostbare aangelegenheid en niet iedereen heeft dat geld zomaar liggen. Bovendien heb je het er ook niet altijd voor over en besteed je dat geld liever aan bijvoorbeeld de huwelijksreis of jullie droomhuis. Wat de reden ook is, een low-key bruiloft is te gek en zo organiseer je het. 

Trouwen op sneakers


Sommige vrouwen dromen al hun hele leven van hun bruiloft en dan vooral het uitzoeken van dé perfect jurk. Compleet met hoge hakken en flawless haar en make-up. Is het plaatje in jouw hoofd heel anders? Past zo'n jurk niet bij jou? Trouwen op leuke dames sneakers is ook gewoon mogelijk. Het is jouw dag en je kunt het zo invullen en aankleden als je zelf wilt. Wie zegt dat je persé op hakken moet trouwen in een lange witte jurk? Als jij je het meest comfortabel voelt op een lekkere sneaker, ga daar dan vooral voor.

Geld besparen op trouwkleding


Vind je een echte trouwjurk te duur, dan kun je ook op zoek naar een goedkoper alternatief. Ook reguliere jurken kunnen hartstikke mooi zijn en vaak een stuk goedkoper. Begin op tijd met zoeken en maak gebruik van goede aanbiedingen. Wil je graag een jurk of park van een bepaald merk? Bij Supersales stel je een melding in van alle merken of soorten kleding die je wilt en je ontvangt een bericht zodra er interessante aanbiedingen zijn voor jou. Zo mis je dus nooit een aanbieding van je favoriete merk en scoor je je trouwkleding en schoenen makkelijk met korting. 

Kleine gastenlijst


De beste manier om je bruiloft klein te houden en veel geld te besparen is door de gastenlijst zo klein mogelijk te houden. Elke gast kost nu eenmaal geld. Je moet ze voorzien van eten en drinken en dat loopt al snel in de papieren. Door alleen je beste vrienden/vriendinnen en je directe familie uit te nodigen bespaar je dus een hoop geld. Bovendien is de dag daarmee direct lekker intiem en gezellig.

Locatie


Een groot deel van je budget gaat naar de locatie. Door hier kritisch naar te kijken en slimme keuzes te maken kun je een hoop geld besparen. Wanneer je de hele bruiloft op één locatie laat plaatsvinden kan dat relatief iets goedkoper zijn. Je kunt er ook voor kiezen om op een woensdagochtend gratis te trouwen bij het gemeentehuis en daarna met het hele gezelschap te gaan lunchen of ‘s avonds een groot feest te geven, misschien wel in je eigen tuin. Je hoeft je niet te houden aan een standaard indeling. Denk ook eens aan een locatie waar je zelf de drank mag meenemen en zet alle wijnflessen en flesjes bier in een grote emmer vol ijs. Low-key en makkelijk omdat gasten op ieder gewenst moment hun eigen drankje kunnen pakken.


Ga zelf aan de slag


Een kleinere bruiloft betekent vaak ook dat je iedereen die komt goed kent. Waarschijnlijk vinden alle gasten het hartstikke leuk om een steentje bij te dragen aan jullie grote dag. Een bruidstaart kan ook een zelfgebakken appeltaart zijn van je moeder. Vraag vrienden en familie om versiering zoals gekleurde vlaggetjes of leuke bloemen, zo kom je al een heel eind. Veel lichtjes maken het vooral heel gezellig en zo heb je op een eenvoudige en goedkoper manier een hele sfeervolle locatie. Een uitgebreid 5-gangen diner aan een lange tafel kan, maar hoeft natuurlijk niet. Een eenvoudige barbecue of zelfgebakken pizza’s die je vervolgens samen opeet op picknickkleedjes is minstens net zo leuk.

Maak het persoonlijk


Een kleine, low-key bruiloft is de ideale manier om je trouwdag zo persoonlijk mogelijk te maken. Als je een gastenlijst hebt van 200 mensen kan het maar zo gebeuren dat je meer dan de helft van de mensen niet spreekt die dag en sommige zelfs niet eens goed kent. Maak het persoonlijk door je lievelingsoom of beste vriendin de ceremonie te laten doen. Bedenk goed dat alles kan zoals jullie het willen en laat verwachtingen los.
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation