Draaiboek maken voor de huwelijksceremonie

Een draaiboek voor de huwelijksceremonie is verdraaid makkelijk. Het is een handig overzicht met alle activiteiten, de planning, contactpersonen en informatie die iedereen nodig heeft op de bruiloft. In dit blogartikel vertellen we je hoe je een overzichtelijk draaiboek maakt!

Wat moet er in een draaiboek bruiloft?


In principe kun je het draaiboek zo uitgebreid mogelijk maken als je wil, maar de kracht van een goed draaiboek is overzicht. Beschrijf alles dus kort en bondig en kies voor een duidelijke vorm, bijvoorbeeld een tabel. In die tabel behandel je bijvoorbeeld wat er gebeurt, op welk tijdstip en wie er verantwoordelijk voor is. Je kunt de tabel nog uitbreiden met contactgegevens van de personen die meewerken aan de bruiloft. Kies voor verschillende dagdelen, bijvoorbeeld ochtend, middag en avond. Of aankomst, ceremonie, feest. Of specifieker: entree, speeches, aansnijden taart, etcetera.

Draaiboek bruiloft app


Vind je het lastig om zelf een draaiboek in elkaar te zetten vanaf niks? Gebruik dan een handige draaiboek bruiloft app. Het handige aan een dergelijke app is dat je snel info kunt delen met verschillende personen. Als je niet echt een digitaal persoon bent, dan kun je het draaiboek vaak ook wel uitprinten. Zo heb je in elk geval al een format om mee te werken en hoef je eigenlijk alleen nog maar dingetjes in te vullen.

Wie werkt er met het draaiboek?


Heb je een ceremoniemeester aangewezen? Dan gaat hij/zij over het (maken van) het draaiboek. De ceremoniemeester is ook het eerste aanspreekpunt voor iedereen die vragen heeft over het draaiboek of het programma op de dag zelf. Een draaiboek is ook een extra bevestiging voor alle leveranciers, je moet namelijk alle afspraken nog eens nalopen om tot een definitief draaiboek te komen. De gasten kunnen inzage krijgen tot het draaiboek, maar een eigen kopie is voor hen eigenlijk niet nodig. Je kunt ze ook een overzichtje mailen van het bruiloftsprogramma, maar dan minder gedetailleerd. Zo weten ze hoe de dag eruit ziet zonder dat ze allerlei informatie van contactpersonen ontvangen.

Genieten van de bruiloft


Een draaiboek is niet alleen handig voor het overzicht. Het bruidspaar krijgt veel rust dankzij dit boek, omdat ze weten dat alles is geregeld. Het zal altijd voorkomen dat iets een beetje uitloopt op de bruiloft, maar in grote lijnen is het gewoon goed voor elkaar. De ceremoniemeester ziet daar op toe. Het enige wat het bruidspaar nog hoeft te doen, is genieten!
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation