Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Draaiboek bruiloft | Wedding plannen in een handomdraai

Het draaiboek van een bruiloft moet je niet verwarren met een wedding planner boek, ook al zou het best kunnen zijn dat een dergelijk boek wel een draaiboek bevat. Een draaiboek is eigenlijk niets meer dan een gedetailleerd uitgeschreven plan voor de trouwdag, zodat iedereen precies weet wat er die dag gaat gebeuren. Maar hoe maak je zo'n draaiboek? En wie is hier verantwoordelijk voor?

wie maakt het draaiboek?


In de meeste gevallen is de ceremoniemeester verantwoordelijk voor het samenstellen van het draaiboek. Echter kun je het als bruid of bruidegom ook zelf oppakken dankzij de vele handige tooltjes die er online beschikbaar zijn. De weddingplanner (als je die hebt) kan ook een draaiboek maken. Hij of zij houdt het boek dan ook bij zich gedurende de dag.

Wat moet er allemaal in het draaiboek?


Zoals we al zeiden is het draaiboek een zeer gedetailleerd plan met tijdsaanduidingen. Er wordt beschreven wat er gaat gebeuren op welk tijdstip en hoe lang dit dient te duren, wie er aanwezig moet zijn en wat er nodig is op dat moment. Als je begint met het samenstellen van het draaiboek, is het handig om in je hoofd alle stappen van de dag na te gaan. Schrijf alles op: vanaf het moment dat het bruidspaar uit bed stapt tot het moment dat ze de deur van de bruidssuite achter zich dichttrekken.

Met wie deel je het draaiboek?


Iedereen die een steentje bijdraagt aan de organisatie van de bruiloft mag het draaiboek inzien. Als je slim bent, zijn dat niet te veel mensen. Kies één persoon uit die de planning van de dag in de gaten houdt. Verder deel je het draaiboek met de leveranciers die iets moeten leveren op de bruiloft. Het is ook handig als één aangewezen persoon van de trouwlocatie het draaiboek onder ogen krijgt.

Gratis draaiboek online downloaden


Google op 'draaiboek bruiloft' en je krijgt tientallen opties om een gratis draaiboek online te downloaden. Ook kun je hier nog veel meer tips vinden dan wij je al in dit artikel hebben verteld. Of de standaard templates net zo nuttig zijn als draaiboeken die je in de winkel kunt kopen, valt te bezien. Het zal misschien even goed zoeken zijn, maar dat is de tijd wel waard! Je kunt natuurlijk ook altijd nog je eigen template in elkaar flansen, als je een beetje creatief bent.

Ga naar Gratis draaiboek online downloaden

Draaiboek bruiloft kopen


Niet zo creatief? Dan kun je gelukkig overal op het internet een mooi draaiboek voor de bruiloft kopen. De keuze is reuze! Het is maar net wat je zelf het meest prettig vind werken. Laat je inspireren en koop na uitgebreid browsen het perfecte draaiboek!

Ga naar Draaiboek bruiloft kopen

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation