Welke.nl

Do’s en dont’s: het kiezen van een trouwpak

Ga je trouwen, dan is het kiezen van een trouwpak een taak die zeker op het lijstje van de bruidegom staat. Waar moet een goed trouwpak aan voldoen? We helpen je op weg!

Regel 1


Absoluut regel 1 bij het kiezen van een trouwpak: stem het pak af op de jurk. Meestal ziet de bruidegom de jurk niet, maar kan de moeder of schoonmoeder helpen bij het bepalen van een kleur of stijl. Je kunt ook een lapje stof van de jurk vragen, dat je meeneemt naar de winkel waar je een trouwpak wil uitzoeken.

Matchen met trouwjurk


Naast dat het pak bij voorkeur gaat matchen bij de jurk, is het ook belangrijk om bij je keuze na te denken over de sfeer en het thema van jullie huwelijksdag. Kiezen jullie voor een romantische bruiloft op een kasteel, of wordt het een relaxed feest op het strand? In het eerste geval zul je een meer chique pak of een smoking kiezen, bij een beachwedding past een meer losse, nonchalante stijl, bijvoorbeeld een pantalon met overhemd en jacquet. Ook het seizoen waarin je trouwt kan bepalend zijn voor de keuze voor een stijl: bij een winterbruiloft past eerder een donker pak met rode accenten dan in de zomer.

Goed passen


Heb je de stijl en kleuren van je trouwpak bepaald, dan lijkt de volgende tip misschien een open deur: zorg dat het pak je als gegoten zit. Kies voor een maatpak of laat het pak van je keuze op maat maken. Een te lange broek doet afbreuk aan het mooie pak, dat zou zonde zijn!

Schoenen en riem


Een volgend aspect van je trouwpak is niet het pak zelf, maar de schoenen die je eronder draagt. Heb je een zwart of grijs pak, dan wordt over het algemeen voor zwarte schoenen (en riem) gekozen. Bij een blauw pak kunnen bruine schoenen weer beter. Ga je op de hippe tour, dan kunnen zelfs sneakers!

Strik of stropdas?


Ga je helemaal op chique met een smoking, dan hoort daar natuurlijk een strik bij. Bij een pak of jacquet kun je een stropdas dragen. Maar wordt het niet zo formeel qua sfeer en kies je juist voor een meer casual pak, dan kun je die das of strik lekker laten voor wat het is.

Ben jezelf


Nu heb je al deze tips en richtlijnen gelezen, maar de allerbelangrijkste tip is toch wel dat je een pak kiest dat bij je past. Je wilt immers op de grote dag helemaal jezelf zijn. Geef je outfit daarom een persoonlijk tintje, al is het maar door maffe sokken erbij te dragen als je daar zin in hebt. In een outfit die bij je past voel je jezelf ook zekerder en beter. Dat straal je uit!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation