Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Doen! Het verzekeren van je verlovingsring

Je verlovingsring is een kostbaar bezit; in de eerste plaats omdat je er veel symbolische waarde aan hecht. Maar vaak is het ook in letterlijke zin een kostbaar bezit. Belangrijk dus om je verlovingsring te verzekeren.

Op het moment dat je een aanzoek krijgt en een prachtige verlovingsring om je vinger krijgt geschoven, denk je er vast niet over na. Maar wat nou als je de ring kwijtraakt, als hij gestolen wordt of beschadigd raakt? Het is altijd een goed idee om je kostbare sieraad te verzekeren. Je krijgt er niet je ring mee terug, maar het zorgt wel dat je er financieel geen zorgen over hebt!

Welke verzekering voor je ring?


Regel een verzekering van de ring zo snel mogelijk na de aankoop. Sieraden zijn in principe meeverzekerd in de inboedel, maar let op: er geldt hier wel een maximum bedrag voor! Wil je meer of kostbare sieraden verzekeren, dan kun je denken aan een kostbaarhedenverzekering. Je krijgt dan bij schade, diefstal of verlies het volledige aankoopbedrag van je sieraad terug. Lees wel altijd goed de premievoorwaarden na, want iedere verzekeraar heeft weer andere voorwaarden.

Voorwaarden van de verzekering


De kosten voor het verzekeren van de ring zijn onder meer afhankelijk van hoe kostbaar de ring is. Vraag bij de verzekeraar na wat er in geval van diefstal, verlies of beschadiging wordt gedaan: kun je zelf een keuze maken waar je een nieuwe ring koopt of waar de ring gerepareerd wordt bijvoorbeeld? Ook is het belangrijk om te weten of er omstandigheden kunnen gelden dat de verzekering de schade niet dekt.

Echtheidscertificaat edelsteen


Kies je voor een ring met een edelsteen erin, dan is een echtheidscertificaat belangrijk om te hebben; je kunt hiermee de waarde van de ring aantonen. In dit certificaat staat bijvoorbeeld de herkomst van de edelsteen, de slijpvorm, afmeting en het karaatgewicht.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation