Dit zijn de dresscode trends voor een bruiloft

Een bruiloft is dé gelegenheid om eens helemaal uit te pakken met haar, make-up en kleding. De tijd dat bruiloftsgasten echter allemaal een galajurk en black tie dragen, ligt achter ons. Tegenwoordig mag het vaak wat losser en hipper. Dit zijn de dresscode trends voor een bruiloft
dresscode trends bruiloft

Smart casual


Smart casual is een dresscode die staat voor casual met een elegant tintje. Ideaal voor een bruiloft in de buitenlucht, bijvoorbeeld een tuinfeest of ceremonie op het strand. Je zit goed met een heerlijke zomerjurk of broekpak voor de dames, en voor de heren een linnen broek of chino met overhemd en eventueel colbert. Houdt de accessoires subtiel, maar een speels tintje mag. Wees dus creatief! Zorg wel dat het niet té casual wordt; laat je spijkerbroek en gympen zeker thuis.

Feestelijk


Staat op de uitnodiging ‘feestelijke kleding’ ga dan voor een cocktail- of feestjurk in een fellere kleur. Natuurlijk gecombineerd met hakken en accessoires die gezien mogen worden. Maak ook werk van je kapsel! De heren zitten altijd goed met een nette broek en een wat opvallender, mooi overhemd of een bijzondere stropdas.

Semi-formeel


Is de dresscode ‘semi-formeel’, kies dan voor een cocktailjurkje of een maxi-dress of rok met blouse. Besteedt extra aandacht aan je kapsel. Voor de mannen is een pak of een pantalon met overhemd de beste keuze, natuurlijk met keurige schoenen.

Nog meer dresscodes


Er zijn nog tal van andere dresscodes, zoals summer chique (zomerkleding met een chique uitstraling en vrolijke kleuren), boho chique (een chique bohemian stijl met opvallende sieraden en drukke prints) of tenue de ville (nette outfit voor overdag, maar niet te chique).

Algemene tips


Voor alle dresscodes geldt: kijk bij twijfel over je outfit goed naar de locatie. Wordt het feest op het strand gehouden, dan past daar een andere outfit bij dan een huwelijksfeest in een kasteel. Kies in alle gevallen voor een bescheiden handtasje zoals een clutch, dat staat het meest elegant. Weet je echt niet wat het bruidspaar bedoelt met de dresscode, vraag hen of de ceremoniemeester gewoon wat passend is. En tot slot… wit is natuurlijk voorbehouden aan de bruid!

Daphne Doemges-Engelen

Help je bruiloftsgasten met een dresscode


Van heel veel bruiloftsgasten horen we dat ze niet goed weten wat ze aan moeten trekken. Vaak zijn ze bang om overdressed of juist underdressed te zijn. Help de bruiloftsgasten een handje door op de uitnodiging voor de bruiloft al een dresscode te vermelden. Hoe je dat op een leuke manier doet, lees je hier!


8 Regels waar elke gast zich aan moet houden


Je gaat er vanuit dat de regels duidelijk zijn voor bruiloften, ongeschreven of geschreven, maar uit ervaring blijkt dat niet altijd zo te zijn... Aan deze acht regels zou elke bruiloftsgast zich moeten houden. LEES MEER...

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation