Help je bruiloftsgasten met een dresscode

Van heel veel bruiloftsgasten horen we dat ze niet goed weten wat ze aan moeten trekken. Vaak zijn ze bang om overdressed of juist underdressed te zijn. Help de bruiloftsgasten een handje door op de uitnodiging voor de bruiloft al een dresscode te vermelden. Hoe je dat op een leuke manier doet, lees je hier!

gelegenheidskleding bruiloft

Dresscode op bruiloftsuitnodiging


Hoe help je jouw gasten goed gekleed naar jullie bruiloft te komen? Dat doe je gemakkelijk door een dresscode in te stellen. Geef op de uitnodiging de sfeer weer die zal heersen op jullie bruiloft. Misschien hanteren jullie wel een thema – dat maakt de dresscode makkelijker. Zet een leuke quote onderaan de uitnodiging of maak gebruik van mooie versieringen. Een voorbeeld: “Kom fris en fruitig naar onze bruiloft!”, waarbij je aangeeft dat frisse kleuren de boventoon mogen voeren. Als je zegt “Kleed je feestelijk”, is de kans groot dat gasten nog niet weten wat ze aan moeten trekken. ‘Feestelijk’ is logisch, want een bruiloft is één groot feest. Geef specifiekere tips en duidelijke adviezen, zoals ‘Denk aan cocktails’, ‘Strak in je pak met strik’ of ‘Draag je comfi jeans’.


Witte dresscode op de bruiloft


Normaal is wit uit den boze op een bruiloft, alleen de bruid mag wit dragen. Als het bruidspaar echter graag wil dat iedereen in het wit komt, dan moeten ze dit aangeven op de uitnodiging. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat wit mag vandaag. Vaak hebben bruiloften niet eens een dresscode, wat het voor de gasten wel lastig maakt wat ze moeten dragen. Een veelgedragen dresscode op bruiloften is de cocktailjurk, waarbij vrouwen in de spotlights worden gezet met de prachtigste cocktailjurken. Mannen zijn bij deze dresscode iets vrijer in hun kledingkeuze. Cocktail is een vrij chique en erg sexy dresscode, vandaar dat ‘ie populair is op bruiloften. Weten jullie al welke dresscode er op jullie bruiloft geldt?

Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation