Dit betaalden we voor trouwringen in 2018

Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie af en toe best nieuwsgierig naar wat andere mensen hebben betaald voor hun trouwringen? Het is immers best handig om te weten of je misschien iets te veel betaalt voor je trouwring of dat je juist onder het gemiddelde zit.

Dit betaalden we voor trouwringen in 2018

Wat kost een trouwring?


Wat een trouwring kost ligt eigenlijk aan jezelf. Je kunt namelijk ook ervoor kiezen om helemaal geen trouwring te kopen. Mja, wie koopt er nou geen ring? Precies. Een goedkope trouwring kan ook, maar in de praktijk blijkt vaak dat net die ene ring die we mooi vinden iets duurder is dan je budget. Maar hoe duur is duur? Wanneer kan je het nog verantwoorden? Een lastige vraag, daarvoor kijken we naar hoeveel stelletjes in 2018 gemiddeld hebben uitgegeven aan hun trouwringen.

Dit betaalden we voor verlovingsringen in 2018

Trouwringen zijn (meestal) duur


Helaas zijn bruiloften nu eenmaal duur, meestal dan althans. We willen immers toch een mooie dag en vaak wordt daarbij het budget dat van tevoren is opgesteld elke keer weer iets opgerekt. Ook opvallend is dat het budget voor de ring, of althans het uiteindelijk bestede bedrag aan de trouwring, steeds groter wordt. In 2017 werd er gemiddeld vijfduizend euro uitgegeven aan de trouwringen, in 2018 was dat al gemiddeld zevenduizend euro. Daarnaast besteedden stelletjes meer geld aan hun verlovingsring dan aan hun trouwring. Het budget voor de trouwringen maakte in 2018 15% uit van het algehele budget voor de bruiloft.

Dit betaalden je voor trouwringen in 2018

Juiste prijs voor een trouwring


Ondanks de gemiddelde uitgaven voor een trouwring is er geen ‘juiste’ prijs voor een ring. Die prijs bepaal je immers zelf. Wat heb je over voor een trouwring en wat wil je graag qua trouwring? Of wil je alleen een verlovingsring? Dan ben je sowieso goedkoper uit. De eeuwenoude mythe over dat je drie keer je maandsalaris moet besteden aan een verlovings- of trouwring is ook onzin. Het ligt allemaal aan je eigen voorkeur, maar zelfs als je een grote steen op je ring wil, zijn er nog heel veel betaalbare mogelijkheden. Hoe dan ook, vergeet niet om een ‘ring-selfie’ te nemen waarop jouw nieuwe blinker prachtig geshowt wordt. Want hoe duur of goedkoop ‘ie ook is, hij is prachtig en hij is van jou!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation