Deze taken horen niet bij het werk van je weddingplanner

Als je een weddingplanner inhuurt, dan verwacht je dat je bruiloft van A tot Z voor je geregeld wordt. Maar er zijn een aantal taken die echt niet bij de functie horen.

Deze taken horen niet bij het werk van een weddingplanner

Met emmer en spons?


Een goed voorbeeld van een taak die echt niet bij die van weddingplanner hoort, is het klaarzetten van de stoelen en tafels of het schoonmaken na het feest. Dit zijn zaken die je kunt verwachten van de locatie waar jullie het bruidsfeest vieren.

Deze taken horen niet bij het werk van een weddingplanner

Taken weddingplanner kiezen trouwambtenaar?


Een taak die je beter ook niet aan je wedding planner kunt vragen, is een keuze voor je te maken voor de ambtenaar die jullie trouwt. Dat is zo’n persoonlijke keuze: je kunt deze beslissing echter beter zelf nemen. Het is immers belangrijk dat jullie een klik ervaren met deze persoon. Natuurlijk kun je wel aan de weddingplanner vragen of hij of zij een aanbeveling kan doen. Maar uiteindelijk zullen jullie zelf moeten kijken of je vindt dat deze persoon bij jullie past.

Deze taken horen niet bij het werk van je weddingplanner

Tafelschikking


Nog een taak die je beter zelf kunt doen, is het maken van de tafelschikking. Jouw weddingplanner kent immers jouw familie en vrienden niet, en weet dus ook niet welke mensen juist wel of niet bij elkaar gezet kunnen worden.

Deze taken horen niet bij het werk van een weddingplanner

Taken weddingplanner ruzies sussen?


Wordt een gast lastig vanwege een oude familieruzie of teveel alcohol? Het is niet de taak van de weddingplanner om ruzies te sussen of mensen weg te sturen. Ook in de voorbereiding en aanloop naar de bruiloft kunnen er irritaties ontstaan, bijvoorbeeld over mensen die onverwacht niet zijn uitgenodigd; laat ook dit soort discussies niet aan de wedding planner over.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation