Welke.nl

Deze accessoires kies je bij je trouwkostuum

Ben jij druk aan het nadenken over je trouwpak en twijfel je nog over de juiste accessoires? Check dan onze tips en verschijn tot in de puntjes gestyled aan je partners zijde op jullie aanstaande trouwdag!

Stropdas of vlinderstrik?


Bij je trouwkostuum mag een stropdas of strikje natuurlijk niet ontbreken, deze accessoires geven je look in een handomdraai een feestelijke en persoonlijke touch. De keuze laat je nergens anders van afhangen dan van je persoonlijke smaak.

Draag je liever een stropdas? Prima, duik in de wereld van dassen en kies een exemplaar dat jouw outfit aanvult. Uiteraard kies je een sprekend exemplaar, want het moet natuurlijk wel duidelijk zijn dat jij de bruidegom bent. Opvallen kan door middel van kleur maar ook door middel van materiaal. Een basic blauwe stropdas ziet er ineens heel anders uit als je gaat voor een ton sur ton Paisley model of een gebreid exemplaar.

Let ook op de breedte van je das. Een klassieke stropdas heeft een gemiddelde stropdassenbreedte van 8 cm. Ga je voor een trendy skinny model, kies dan voor een breedte van 5 tot 7 cm.


Ga je liever voor een vlinderstrik? Ook prima. De tijd dat je kon kiezen tussen een zwart en een wit model ligt ver achter ons; tegenwoordig heb je strikken in alle kleuren, soorten en maten. Laat een basic zwart of wit strikje voor je bruiloft achterwege en kies voor een exemplaar dat jouw trouwkostuum aanvult. Stem de kleur af op het thema van je bruiloft of op het trouwboeket. En bekijk ook de verschillende materialen waaruit je tegenwoordig een keuze kunt maken: zijde, wol, katoen, linnen en microvezel.

Bretels


Bretels worden steeds meer gedragen door de bruidegom. Niet zo vreemd, want deze stijlvolle accessoire laat je look eruit springen zodra jij je jasje uit trekt. Kies een klassiek model met lederen patten die je aan de knopen aan de binnenkant van je pantalon bevestigd. Laat de kleur van je bretels terugkomen in je look; bijvoorbeeld in je sokken of in je pochet.

Pochet


Een pochet geeft een instant feestelijk accent aan je jasje. Ga voor een zijden exemplaar in bijvoorbeeld gebroken wit om de klassieke look te onderstrepen of kies voor een opvallend fuchsia model als je een uitgesprokener look wilt bereiken. Ga voor de casual fold leg het pochet plat op tafel, til hem in het midden op met twee vingers en plaats hem in je borstzak) of kies voor de eigentijdse presidentiele vouwwijze (vouw het pochet dubbel en vouw vervolgens één kant naar binnen, precies zo zodat er een ongeveer een 1/5 deel boven je borstzak uitsteekt)

Manchetknopen


Als er één gelegenheid is waarbij je manchetknopen draagt is het je bruiloft wel. Draag een french cuff overhemd en kies voor een kleur die overeenkomt met de kleur van je horloge. Heb je een zilverkleurig horloge, dan steek je dus ook een zilverkleurig paar knopen door je manchetten. Of duikel de manchetknopen op die je vader of opa droeg op zijn bruiloft. Zijn deze niet meer in de familie? Begin dan met je eigen traditie en schaf een tijdloos exemplaar aan, eventueel gegraveerd met een familiewapen of simpelweg de eerste letter van je achternaam.

Corsage


Een corsage is een accessoire voorbehouden aan bruiloften. Hij bestaat uit 1 of 2 bloemen met een speldje, zodat je hem aan de revers van je jasje kunt spelden. Bij geen enkele andere gelegenheid zul je deze vinden. Het corsage is vaak afgestemd op het bruidsboeket, maar dat is geen must. Je kunt hem zelf maken maar uiteraard kan ook de bloemist je erbij helpen.

Revers pin


Draag je liever geen corsage, dan is wellicht een revers pin een goede uitkomst. Een flower pin (speldje met kunststof bloem) is voor je bruiloft een goede keuze.

Dasspeld


Heb je voor een stropdas gekozen? Vergeet dan niet je dasspeld als je trouwt op een winderige dag. Als jullie de trap van het stadshuis afwandelen of foto’s in het park schieten is het wel zo fijn als de stropdas netjes op zijn plaats blijft. Stem de kleur van je dasspeld af op je horloge en

manchetknopen


Tot slot onze laatste tip: Laat één accessoire de boventoon voeren en houdt de rest rustig. Een bonte mix van kleuren, materialen en dessins doet meestal niet veel goeds voor je look. Laat bijvoorbeeld je pochet in het oog springen of laat enkel je stropdas zijn werk doen.
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation