De nieuwste trend in huwelijksgeloften? Een monogamieovereenkomst!

Trouw tot de dood ons scheidt: dat is vaak wat we bedoelen met monogamie, het trouw blijven aan elkaar gedurende de hele relatie. Steeds vaker kiezen stellen voor een monogamieovereenkomst die ruimte laat voor hoe jij en je partner monogamie interpreteren.


Wat is je behoefte in een relatie, en hoe denkt je partner erover? In een monogamieovereenkomst leg je vast hoe jullie er beiden in staan. Want het begrip monogamie kennen we natuurlijk allemaal, maar we hebben misschien niet allemaal hetzelfde idee over de invulling daarvan. Is kussen bijvoorbeeld vreemdgaan? Bespreek het met elkaar! Zo voorkom je gedoe mocht het ooit aan de orde zijn. Tegelijk zorgen deze gesprekken ervoor dat jullie band sterker wordt en het vertrouwen in elkaar toeneemt.

Emotioneel


Een monogamieovereenkomst hoeft niet alleen een definitie te bevatten waar volgens jullie beiden een monogaam seksleven mee wordt bedoeld. Je kunt bijvoorbeeld ook vastleggen of details over jullie relatie met anderen mogen worden gedeeld. Dan hebben we het meer over een emotionele vorm van monogamie.

Communiceren


Monogamieovereenkomst of niet: goed met elkaar communiceren is hoe dan ook de sleutel tot succes om elkaar te begrijpen. Bespreek daarom je waarden en normen met elkaar en ontdek wat je van het huwelijk verwacht. Hoe meer begrip en kennis over elkaars standpunt, hoe minder misverstanden.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation