Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

De mooiste Afrikaanse bestemmingen voor een huwelijksreis

Bij een huwelijksreis wordt vaak gedacht aan Aziatische landen als de Malediven, Seychellen, Bali of het Caribisch gebied, maar ook Afrika heeft prachtige bestemmingen voor pasgetrouwden. Wie op zoek is naar parelwitte stranden is in Zanzibar aan het juiste adres. Avontuurlijkere koppels kunnen kiezen voor een huwelijksreis met safari’s in Kenia of op het vasteland van Tanzania. Let wel op dat voor deze landen een visum nodig is.

Op safari in de mooiste nationale parken en reservaten


Hoe kun je je nieuwe leven samen beter inluiden dan in een jeep, op zoek naar de Big Five? Tanzania en Kenia zijn dé ultieme huwelijksreisbestemmingen voor actieve koppels, die gek zijn op dieren. In het nationaal park Serengeti dat zich over de beide landen uitstrekt vindt jaarlijks de Grote Trek (de Great Migration) plaats, waarbij kuddes met miljoenen gnoes, gazelles en antilopen door de vlakten trekken. Andere indrukwekkende gebieden in Tanzania zijn de Ngorongoro-krater, waar onder andere neushoorns, leeuwen en luipaarden gespot kunnen worden en het nationaal park Tarangire, dat de meeste olifanten ter wereld herbergt.


Het bekendste natuurreservaat in Kenia is Masai Mara dat grenst aan Serengeti en dus goed gecombineerd kan worden. Een ander hoogtepunt is Tsavo, een van de grootste nationale parken ter wereld, waar rode olifanten, krokodillen en zebra’s bewonderd kunnen worden. Kun je niet kiezen, welk nationaal park je wilt bezoeken? Geen zorgen! Het visum voor Tanzania is geldig voor een verblijf van 30 dagen. Met het elektronische visum Kenia mag men zelfs 90 dagen in het land blijven. Genoeg tijd dus om meerdere gebieden in het land te bezoeken.

Na alle safari’s kun je samen helemaal tot rust komen op het prachtige eiland Zanzibar. Dit is een echte strandbestemming met palmbomen, parelwitte stranden en tropische temperaturen. Liefhebbers van watersport kunnen hier duiken, snorkelen of kitesurfen. Slenter samen door het karakteristieke oude centrum van Stone Town op hoofdeiland Unguja, met kleine romantische steegjes. Wie de andere toeristen wil vermijden kan doorreizen naar Pemba, een klein, relatief onontdekt eiland dat ook bij de archipel Zanzibar hoort. In deze oase van rust kun je in kleinschalige accommodaties van elkaar en de prachtige omgeving genieten. Voor Zanzibar heeft men geen apart visum nodig. Met het visum voor Tanzania mag man zo vaak als gewenst van het vasteland naar Tanzania en weer terugreizen.

Voorbereidingen voor een huwelijksreis: visum aanvragen


Een van de belangrijkste voorbereidingen die je voor je reis moet treffen is het aanvragen van een visum. Zonder visum kom je het land namelijk niet in en zul je huwelijksreis misschien zelfs al op de luchthaven stranden. Het visum Kenia en het visum Tanzania kunnen eenvoudig online worden aangevraagd. Vul het online-aanvraagformulier in en voldoe de kosten voor het visum. Vervolgens moeten enkele documenten, waaronder een foto en scan van het paspoort worden aangeleverd. Het visum voor Kenia wordt daarna gemiddeld binnen 8 werkdagen toegekend. Bij Tanzania duurt dit gemiddeld een maand. Zorg er dus voor dat je je visum op tijd aanvraagt!
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation