De ideale tijdsduur van de trouwceremonie op je bruiloft

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: die ellenlange tijdsduur van een trouwceremonie waar maar geen einde aan kwam. En dan zat je ook nog eens op die keiharde bankjes waar je een week later nog steeds last van hebt. Nee, dat kan echt stukken beter! Wij vertellen je hoe.

De ideale lengte van de trouwceremonie op je bruiloft

Korte tijdsduur trouwceremonie


De meeste trouwceremonies duren eigenlijk niet zo heel erg lang. De belangrijkste elementen, waaronder het uitwisselen van geloften en de ringen, nemen niet heel veel tijd in beslag. Het zijn meestal de overige tradities en eventuele religieuze tradities die een ceremonie veel langer laten duren. Natuurlijk kan dit niet aangepast worden als je gelovig bent, maar als je niet gelovig bent en niet in de kerk trouwt, dan kan de trouwceremonie kort en krachtig zijn. Deze ceremonies worden minder saai gevonden door het grootste deel van de bruiloftsgasten. De ideale lengte is twintig tot dertig minuten, daarna krijgen mensen vaak een zere kont van het zitten of raken kinderen ongeduldig.

Comfortabele stoelen op bruiloft


Dat de bankjes in de kerk niet erg lekker zitten, weet iedereen wel. Als je toch niet in de kerk trouwt, kan je kiezen voor heerlijke comfortabele stoelen. Daar kunnen de gasten het wat langer op volhouden dan op harde houten bankjes, mocht het onverhoopt toch iets uitlopen.

De ideale lengte van de trouwceremonie op je bruiloft

Toasten tijdens de tijdsduur trouwceremonie


Mocht de ceremonie iets langer duren dan je had gehoopt, zorg dan dat de gasten een drankje en eventueel een hapje krijgen tijdens de ceremonie. Het is trouwens een hartstikke mooi gebaar om te toasten tijdens de ceremonie. Je gasten zijn dan ook veel meer betrokken bij het moment, en daar draait het om, toch? Als je een toast wil houden, oefen deze dan eerst een paar keer en time je toast.

De ideale lengte van de trouwceremonie op je bruiloft

Decoraties bij bruiloftsceremonie


Een mooi versierde ruimte zorgt ervoor dat mensen langer in deze ruimte willen zijn. Dat geldt ook voor een aangename temperatuur. Jij zou zelf ook niet lang in een koude of juist te benauwde ruimte willen zijn. Allemaal belangrijke factoren die als ze goed geregeld zijn ervoor zorgen dat je gasten lang genoeg onafgeleid blijven voor jullie trouwceremonie. Een glaasje bubbels erbij en dan kan de pret beginnen!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation