Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

De BABS

In ons land kun je bijna overal trouwen. Bij de gemeente waar de trouwlocatie onder valt wordt jullie een trouwambtenaar, BABS, Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, aangewezen. Wil je dat jullie huwelijksvoltrekking persoonlijker is, onderhoudender of leuker, dan kun je bij veel gemeenten zelf uit de trouwambtenaren kiezen.
Als dat niet kan of als je iets anders wilt, dan kun je ook een zelfstandig trouwambtenaar kiezen. Ook als die uit een andere gemeente komt.

Trouwambtenaar tips


Een trouwambtenaar is beëdigd en officieel bevoegd om huwelijken te sluiten. Willen jullie een babs in de arm nemen van buiten de gemeente, dan wordt die door de gemeente in kwestie voor één dag beëdigd. Er zijn echter ook gemeenten die daar niet aan willen meewerken. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn. In dat geval kunnen jullie ervoor kiezen om een ambtenaar van de gekozen gemeente het officiële deel van de ceremonie te laten verzorgen, waarbij de zelfstandig trouwambtenaar al het andere voor zijn of haar rekening neemt.

Trouwambtenaar voorbeelden


Kiezen jullie een zelfstandig trouwambtenaar, dan is het belangrijk dat jullie elkaar eerst goed leren kennen en er een klik ontstaat. Dat stelt de zelfstandig trouwambtenaar in staat om de huwelijksvoltrekking een persoonlijke noot mee te geven. Die aanpak zorgt voor meer diepgang, voor extra leuke momenten tijdens de ceremonie en ook voor ruimte om stil te staan bij bijzondere momenten en personen in het leven van bruid en bruidegom. Een zelfstandig trouwambtenaar kan een trouwceremonie verzorgen op elke gewenste locatie.

Freelance babs


Is dit toch niet helemaal wat je verwacht had? Dan is het is ook mogelijk om een freelance babs in te schakelen. Een freelance babs gaat een paar stappen verder dan de gewone babs en heeft zeker meer dan één gesprek met het aanstaande bruidspaar. Een freelance babs zal zich goed in jullie en in jullie wensen verdiepen voor een hele persoonlijke ceremonie.

Geschreven door Pim Kisjes
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation