Cateraar boeken voor je buitenbruiloft? Checklist!

Lekkere hapjes en drankjes zijn een van de belangrijkste voorwaarden voor een geslaagd bruiloftsfeest. Belangrijk dus dat de cateraar zorgvuldig wordt gekozen. Met deze checklist helpen we je op weg.

Cateraar boeken voor je buitenbruiloft? Checklist!

Trouwlocatie cateraar


Veel trouwlocaties verzorgen zelf het culinaire aspect van de dag, of werken met vaste leveranciers voor hun hapjes en drankjes. Bespreek dus eerst met de trouwlocatie wat de mogelijkheden via hun zijn.

Stap 2


Vind jouw bruiloft in de buitenlucht plaats, zul je zelf een goede cateraar moeten vinden. Probeer het eerst bij één van jullie favoriete restaurants. Misschien staan zij ervoor open om jullie lievelingshapjes te serveren!

Connecties goede cateraar vinden voor heerlijke patatjes.

Connecties goede cateraar


Heb je zelf geen inspiratie, vraag dan je vrienden of zij een goede cateraar weten. Of misschien hebben zij wel een tante die een ster is in bakken. Ook de visagiste of huwelijksfotograaf hebben misschien nog wel tips voor een goede cateraar.

Stap 4


Kijk op Instagram voor inspiratie: de cateraar met de juiste sfeerfoto’s heeft misschien al een streepje voor. Maak vervolgens afspraken met twee of drie cateraars. Ga in gesprek om jullie wensen over te brengen, en kijk wat de visie is van de cateraar. In een persoonlijk gesprek merk je al snel of jullie op één lijn zitten. Met de juiste klik en creatieve inbreng van een cateraar, kom je samen tot de beste ideeën voor de lekkerste gerechten.

heerlijke taarten gemaakt door de cateraar.

Afspraken maken op papier


Zet jullie afspraken zo snel mogelijk op papier. Zo is weer een belangrijk onderdeel van de organisatie van jullie grote dag afgevinkt, en kunnen jullie gasten straks culinair genieten.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation