Bruiloftsgasten met absurde dieetwensen

Iedereen wil rekening houden met hun gasten en ervoor zorgen dat ze zich optimaal vermaken, maar soms komen bruiloftsgasten met wel hele speciale verzoekjes... Hoe zou jij omgaan met een bruiloftsgast die wel erg specifieke dieetwensen heeft?

food voor bruiloft dieet vegan

Bruiloftsdiner voor veganisten


Met het samenstellen van het bruiloftsdiner houd je natuurlijk met iedereen rekening. Sommige gasten hebben een allergie of een intolerantie, zijn vegetariër of veganistisch. Voor iedereen kan je wel een aparte optie bedenken, maar sommige bruiloftsgasten zijn dan nog niet tevreden en willen graag een aparte maaltijd speciaal voor hen. Natuurlijk wil je niemand teleurstellen, maar voor elke bruiloftsgast iets bijzonders laten klaarmake is gewoon niet te doen. Hoe ga je om met bruiloftsgasten die wel heel speciale dieetwensen hebben?

Speciale dieetwensen bruiloftsdiner


Eén bruidspaar stond wel erg te kijken van een RSVP-kaart die ze ontvingen. Op hun trouwuitnodiging hadden ze al aangegeven dat het bruidsdiner ook heerlijke opties bevatte voor mensen met bepaalde allergieën, dieetwensen, veganisten en vegetariërs. Toch was één veganist het niet eens met het menu en stuurde het bruidspaar een specifieke maaltijd die ze graag geserveerd wilde krijgen. Het bruidspaar keek verbluft naar de speciale wensen van de veganist en wist even niet hoe ze moesten reageren. De bruiloftsgast in kwestie vroeg om een specifieke salade terwijl er voldoende veganistische opties beschikbaar waren bij het bruiloftsdiner.


Omgaan met lastige bruiloftsgasten


Het bruidspaar stond even te kijken van het speciale verzoekje en besloot om advies te vragen op een Facebook-pagina over bruiloften. Sommigen vonden het prima dat de gast aangaf dat ze veganist is, maar de manier waarop vonden de meesten niet erg netjes. Ze vonden het beter als de gast eventjes had gebeld en informatie had gevraagd over het betreffende bruiloftsmenu en of er dan ook een simpele salade bij geserveerd kon worden. De specifieke details van de salade waar de veganist in eerste instantie om vroeg, werd door de meeste leden van de Facebook-groep niet gewaardeerd. Het bruidsbaar heeft de gast in kwestie opgebeld en de opties besproken, waarna de gast tevreden was met de geserveerde veganistische opties. Eind goed, al goed!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation