Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Bruiloft financieren | Tips en tricks

2022 is het jaar van de 'inhaal bruiloften'; de bruiloften die eigenlijk eerder hadden moeten plaatsvinden, maar door de corona crisis moesten worden verplaatst. Hoewel we niet in de toekomst kunnen kijken, verwachten we wel dat je de komende jaren gewoon een bruiloft kunt plannen.

Een bruiloft is voor de meeste mensen de dag van hun leven. Zo'n dag kost meestal aardig wat geld, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om een bruiloft te financieren. Zo kun je bijvoorbeeld sparen of geld lenen. In dit artikel lees je er meer over.

Hoeveel geld ben je kwijt aan een bruiloft?


Het is natuurlijk afhankelijk van hoe je je bruiloft viert wat het totale kostenplaatje gaat zijn. Een bruiloft met een groot feest, honderden gasten en een tienkoppige band is duurder dan een intieme bruiloft met alleen familie en goede vrienden als gasten. Het hangt dus helemaal van je eigen wensen af hoe duur je je bruiloft maakt. Gemiddeld moet je ongeveer rekening houden met een kostenplaatje van 15.000 euro. Dat is gebaseerd op een bruiloft met diverse locaties, een receptie, een diner met gasten en afsluitend een feest. Natuurlijk zijn dat niet de enige kosten waar je rekening mee moet houden. Houd ook rekening met de volgende uitgaven:

  • Notaris;

  • Fotograaf;

  • Drukwerk;

  • Bloemen en bruidsboeket;

  • Bruidstaart;

  • Bruidskleding;

  • Trouwringen;

  • Overnachting;

  • Overige kosten.

Om dergelijke kosten te dekken, heb je dus een flink bedrag nodig. Veel mensen vragen geld als cadeau voor hun huwelijk, maar dat neemt niet weg dat je veel van de kosten vooraf al betaald moet hebben. Een optie is om familie of vrienden te vragen of je geld kunt lenen. Veel mensen vinden dat echter niet een heel prettig idee, omdat je met bekende mensen die je liefhebt een financiële verplichting aangaat. Zij gaan liever voor een andere mogelijkheid, zoals geld sparen of geld lenen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een persoonlijke lening aan te gaan om de kosten van je huwelijk te dekken.

Meest voorkomende manier bruiloft financieren: geld sparen


De meeste mensen kiezen ervoor om te sparen voor hun bruiloft te betalen met geld dat ze hebben gespaard. Sommigen doen daar jaren over, terwijl anderen het binnen een paar maanden bijeen kunnen krijgen. Feit is dat een trouwerij het nodige geld kost. Hierbij geldt: des te meer wensen je hebt, des te hoger de prijs gaat liggen. Geld sparen is zeker een optie om dat alles te bekostigen, maar je moet er wel rekening mee houden dat de rente momenteel erg laag is. 


Dat betekent dat je het niet daarom moet doen in de hoop dat je nog een beetje extra geld kunt krijgen. Hoe je begint met sparen voor je droomdag? Door extraatjes aan de kant te zetten, zoals vakantiegeld, geld dat je voor je verjaardag krijgt en een dertiende maand, door te besparen op dagelijkse dingen en door een vast bedrag per maand op je spaarrekening te zetten als dat kan. Bedenk vooraf wat je spaardoel is zodat je weet wanneer je voldoende gespaard hebt en hoe lang het spaarproces duurt. Zo is het ook eenvoudiger om een datum voor de bruiloft te prikken.

Geld lenen voor je droomhuwelijk is ook mogelijk


Lukt het je niet om binnen een gewenste periode het bedrag voor je droomhuwelijk bij elkaar te sparen? No worries. Er zijn nog andere opties mogelijk om je bruiloft te kunnen betalen. Wist je bijvoorbeeld dat een persoonlijke lening afsluiten mogelijk is om je bruiloft te financieren? Voor veel mensen is geld lenen een grote stap om daadwerkelijk te zetten. Dat is niet zo vreemd, want zo kan het zeker voelen. 


Maar: de mooiste dag van je leven; daar wil je het liefst niet op besparen. In dat geval kan een persoonlijke lening afsluiten net zorgen voor dat extraatje dat je nodig hebt om er een onvergetelijke dag en avond van te maken. Ook is het de ideale manier om te kiezen voor een prachtige bestemming voor jullie huwelijksreis. Op die manier is het dus zo gek nog niet niet om geld te lenen voor je bruiloft. Neem goed de tijd om te kijken wat er zoal mogelijk is voor jullie situatie en check ook altijd alle voorwaarden en kleine lettertjes zodat je weet waar je aan toe bent.
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation