Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Bruiloft diner: menu, ideeën en tips

Hoe geven jullie vorm aan de avond van jullie bruiloft? Als je niet zo van dansen houdt, dan zijn er zat andere alternatieven voor het avondfeest. Bijvoorbeeld uitgebreid tafelen met al je dierbare gasten. In deze blog geven we enkele leuke ideeën en tips over het bruiloft diner en het menu. Laat je inspireren!

Trouwmenu samenstellen

Als je kiest voor een avondvullend diner, dan is het leuk om een informeel trouwmenu aan te houden. Dat wil zeggen dat er veel ruimte en tijd is voor alle gasten om eens van plek te wisselen en overal een praatje te maken. Zo krijgen jullie als bruidspaar ook een beetje adempauze en kunnen jullie de gasten spreken die jullie nog niet hebben gezien. Je bent dus niet de hele tijd bezig met het diner, maar ook vooral met socializen en het gezellig hebben onder het genot van een hapje en drankje. Een voorbeeld van een informeel trouwmenu is het ‘sharing dinner’ of het ‘walking dinner’.

Walking dinner op de bruiloft

Een walking dinner klinkt misschien als een lopend buffet, maar dat is het niet. De gasten hoeven hun eten niet op te halen, het wordt gewoon uitgeserveerd door obers. De hapjes zijn klein en gemakkelijk mee te nemen omdat het bijvoorbeeld in een glaasje zit of op een klein bordje ligt. Hierdoor kunnen de gasten vrij rondlopen (vandaag walking dinner). Ze kunnen ook op hun eigen plek het gerecht of de gang opeten, omdat het kleine porties zijn duurt dit niet lang en is er daarna weer ruimte om gezellig te doen. Dit diner heeft vaak meerdere gangen en ondanks de kleine porties is het zeer vullend!


Ga naar Trouwlocaties Walking dinner


Bruiloft met avondvullend diner

Als bovenstaande opties niet echt jullie ding zijn, kun je ook nog kiezen voor bijvoorbeeld wel dat lopende buffet, of een uitgebreide barbecue, of een heerlijke tapasavond. Het diner kun je aanpassen aan de stijl van de bruiloft. Bovendien kunnen de gasten zelf kiezen wat ze willen eten en mochten ze later op de avond nog weer trek krijgen, dan kunnen ze gewoon nog iets pakken! Super gezellig, lekker én avondvullend.


Ga naar Catering Professionals & vraag na de mogelijkheden


Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation