Bruidjes dragen minder make-up sinds de corona pandemie

Sinds de hele corona pandemie dragen bruidjes minder make-up, zo is gebleken. Maar wat is dan hun geheim voor een stralende huid tijdens de bruiloft? De nieuwe rage is all about self-care. We hadden wat meer tijd omhanden en dus gingen we massaal tutorials kijken over huidverzorging. Dag- en nachtcrème kennen we allemaal, lees hier wat je nog meer kunt doen om jouw natuurlijke stralendheid te vergroten!

Je huid dagelijks grondig reinigen


De basis van een mooie huid is reiniging. En dan hebben we het niet over scrubben, want dat kan je al heel gauw veel te vaak doen. Dat doet dan meer kwaad dan goed. Ook al draag je geen make-up, gedurende de dag wordt jouw huid wel ‘vuil’. Dat voelt dan misschien niet zo, maar het gebeurt echt. Als je hoort hoe vaak je onbewust jouw gezicht aanraakt met je handen, dan schrik je. Daarom: elke ochtend en avond lekker je huid goed reinigen (en hydrateren).

Gebruik 1 à 2x per week een zachte peeling


Die scrub waar we het net over hadden, die kun je dus beter niet te vaak doen. Eens in de twee weken is meer dan zat. Beter gebruik je eens of twee keer in de week een zachte peeling. Een scrub schuurt de huid - een peeling is veel milder (al klinkt het niet echt zo, dat weten we). Peelings hebben kleinere korreltjes en ook minder korreltjes. Bovendien weekt dit product de dode huidcellen los, terwijl een scrub dit laagje eraf schuurt. Scrubs zijn beter voor je lichaam, peelings beter voor de dunnere gezichtshuid.

Lees ook natuurlijke bruidsmake-up

Af en toe een verzachtend pro bio-cellulose masker


Binnen de gezichtsmaskers zijn de bio-cellulose maskers echt de top van de top. Bio-cellulose is een organisch materiaal, dat oorspronkelijk in Duitsland ter verlichting van brandwonden werd gebruikt. Het doet denken aan een soort tweede huid. Voor je zegt: ‘Jakkes, dat klinkt niet lekker’, dit masker doet wonderen voor de droge en trekkerige huid of voor de rijpere huid ter preventie van rimpeltjes. Het masker voedt diep en wordt het beste door de huid opgenomen wanneer je net een peeling hebt gedaan!

Drink anderhalve liter water per dag


Echte schoonheid komt natuurlijk van binnenuit, dus je lichaam van binnenuit goed verzorgen is net zo belangrijk als de buitenkant. Reinig je lijf door elke dag anderhalve liter water te drinken. Hiermee voer je afvalstoffen af en krijgt je huid zienderogen een boost.

Lees ook naturel beauty bruid

Voorkom stress door yoga


Een laatste actie die je kunt ondernemen voor een gezonder lijf en betere huid, is beweging. Elke dag een wandelingetje door de natuur zorgt voor veel gelukshormonen, en een half uurtje yoga per dag verlaagt je stressniveau aanzienlijk. Een momentje bewust ontspannen voorkomt dat je puistjes, wallen, een grauwe huid en zelfs rimpeltjes krijgt. Met een goede combinatie van bovenstaande tips (wat voor jezelf het beste werkt) krijgt jouw huid een natuurlijke boost!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation