Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Tips voor natuurlijke bruidsmake-up

Als je niet heel veel make-up wil dragen op je bruiloft, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Sommige tips ken je al wel en zijn erg logisch, maar toch gaan we het rijtje nog een keertje af!

Drink voldoende water voor gezonde huid


Wil je een gezonde en stralende huid? Drink dan genoeg water. Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en water zuivert lichaam en huid. Als je je vanbinnen goed voelt, zie je dat aan de buitenkant. Als je genoeg water drinkt, ziet je huid er fris en energiek uit.

Vermijd de zon


Klinkt weer als een open deur, maar deze tip is wel heel erg belangrijk. Gebruik hydraterende crème, foundation en lipstick met een SPF-factor. Deze factor beschermt je tegen de zon. Je wil immers geen rode, schilferige of pijnlijke huid op de bruiloft. Als je de bruiloft buiten viert, is het belangrijk om ook op die dag make-up met een SPF-factor te dragen.

Gebruik primer


Of je nou bekend bent met primers en je ze dagelijks gebruikt of dat je nog nooit van het woord gehoord hebt: een primer is een must op je bruiloft. Een goede primer zorgt ervoor dat je make-up lang blijft zitten en precies zoals je het aangebracht hebt. Op een dag gevuld met emoties is dat erg belangrijk. Een primer wordt vaak onderschat, maar neem het van ons aan, je wil een primer op je bruiloft!

Benadruk wat je mooi vindt


Wat vind je niet mooi aan je gezicht? Dan moet je daar ook geen nadruk op leggen. Een puistje? Probeer het niet te verstoppen onder een laag make-up, want dan valt het alleen maar meer op. Leg in plaats daarvan de nadruk op de dingen die je wel mooi vindt.

Waterproof mascara


Eigenlijk geen tip, maar meer een regel die elke bruid wel kent. Hoe sterk je ook denkt in je schoenen te staan, iedereen pinkt een traantje weg op haar bruiloft. Waterproof mascara is dus een must. Zo kun je gerust een traantje laten rollen zonder dat er een streep mascara volgt.

Highlight je ogen


Gebruik highlighters waarmee je je ogen extra kunt benadrukken. Heb je een hele mooie oogkleur? Zoek matchende kleuren en gebruik een passende highlighter waardoor je ogen echt opvallen. Zo wordt iedereen betoverd door je oogopslag (en ziet niemand dat kleine puistje meer).

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation