Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Je handen met witte henna versieren voor de bruiloft

Het aanbrengen van henna op de handen is een duizenden jaren oud gebruik. Henna is een plant die vooral in Pakistan, India en Noord Afrika voorkomt en als geluksbrenger bekend staat.

Mooie traditie

In Marokko en andere islamitische landen was en is het een mooie traditie om op de avond voor de huwelijksdag bij de bruid hennaversieringen op de handen aan te brengen om haar tegen kwaad te beschermen en in haar huwelijk geluk en voorspoed te brengen.

Hippie bruiloft

Henna staat ook bekend als middel om het haar te verven. Het werd in de hippietijd in de tijden van de Flower Power door hippiemeisjes gebruikt om versieringen op hun handen en voeten en soms ook het gezicht aan te brengen, om hun haar mee te verven en als make-up. Heb je dus plannen voor een hippiebruiloft, dan hoort henna daar zeker bij.

Afwasbare versiering

Hennaversieringen zijn zeer gedetailleerd en verfijnd en kun je als een soort afwasbare tatoeage betitelen. Om die aan te brengen heb je een henna-pasta nodig om de versieringen mee te tekenen, een henna-applicator om de pasta mee aan te brengen en henna-fix voor de nabehandeling van de versiering en om ervoor te zorgen dat de kleur mooi is en blijft.

Workshop henna?

Ons land telt diverse webshops waar je de benodigdheden kunt bestellen. Ook worden workshops georganiseerd waar je het versieren met henna kunt leren.

De henna avond voor de bruiloft

De henna avond wordt altijd met rood aangekleed binnen de Turkse cultuur. De kleur rood is het symbool van de maagd, daarbij hoort ook de “bindalli"jurk met veel takken en dat betekent “jurk met veel versiersels” Vroeger maar ook zeker vandaag de dag zijn de tradities nog steeds aanwezig. In de grote steden huren ze bedrijven in, die gespecialiseerd zijn in het organiseren van henna avonden. LEES MEER...

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation