Welke.nl

Belangrijke rol van het bruidsmeisje

Ben je gevraagd als bruidsmeisje? Gefeliciteerd, dan is het jouw taak om ervoor te zorgen dat de bruid haar bruiloft overleeft. Je zorgt ervoor dat ze genoeg eet en drinkt en bent haar rots in de branding als ze haar make-up moet bijwerken of een vlek uit haar jurk moet halen.

Bruiloftsontbijt


Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zeggen ze. Op je bruiloft geldt dat driedubbel. Zonder een goede start heb je geen bodem om de rest van de dag op te teren. En met een goede start bedoelen we geen champagne-ontbijt. Als bruidsmeisje is het jouw taak om te zorgen dat de bruid een fatsoenlijke, gezonde maaltijd binnenkrijgt. Dat kan nog best lastig zijn, want veel bruiden zijn veel te zenuwachtig om te ontbijten of hebben een slechte nachtrust gehad en willen alleen maar koffie. Bereid ’s avonds al een gezond ontbijt voor dat de eetlust van de bruid hoe dan ook aanwakkert. Lukt het niet? Neem dan ontbijtproducten mee die je snel onderweg kan eten.

Bloemenmeisje van de bruiloft


Als bruidsmeisje ben je naast ontbijtmeid ook een bloemenmeisje. Hou gedurende de dag de grote boeketten in de gaten. Ziet een boeket eruit alsof het aan z’n eind is? Probeer met een plantenspuit de bloemen te benevelen. Zit er een los strikje? Jij maakt er snel weer een mooie lus van!

Paniekmomenten op de bruiloft


Het kan altijd gebeuren: een ladder in de panty, een vlek op de jurk, een leverancier die te laat is of zelfs niet op komt dagen. Bereid samen met de bruid een plan B voor, just in case. Spendeer echter niet teveel tijd aan de ‘wat als’-scenario’s. Focus liever op de leuke dingen van de bruiloft!

Oogje in het zeil


De bruid of bruidegom zal je misschien vragen een oogje in het zeil te houden bij sommige gasten. Is de hoogbejaarde oma van de bruid comfortabel? Krijgt ze genoeg te eten en te drinken? Kan ze lekker zitten en, als ze in een rolstoel zit, kan ze overal bij zijn? Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat iedereen een fijne dag heeft.

Eerste hulp bij toiletteren


Bruidsmeisjes hebben gedurende de hele bruiloft toiletdienst. Dat wil zeggen dat ze de bruid helpen met naar het toilet gaan als dat nodig is, maar ook een opfrisbeurt en even bijpoederen is jouw taak. Let erop dat de make-up van de bruid de hele dag goed zit. Naast al deze belangrijke taken is het natuurlijk hartstikke leuk om bruidsmeisje te zijn. Veel plezier!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation