Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Amerikaanse bruiloft tradities en hippe bruiloft trends

De VS loopt vaak op ons voor wat bruiloft trends betreft. Maar ook bruiloft tradities die we al heel lang kennen, komen eigenlijk uit de USA. Denk aan het gooien van het bruidsboeket. Andere bruiloft trends zien we hier nog niet veel, zoals volwassen bruidsmeisjes met dezelfde jurken aan. Of het hebben van ‘something old, something new, something borrowed and something blue’. Benieuwd welke oude Amerikaanse tradities of hippe trends jullie kunnen gebruiken voor de bruiloft? Lees dan gauw verder!

Hippe bruiloft trends

Het is altijd leuk om te kijken hoe je jullie bruiloft persoonlijk en uniek kunt maken. Ben je gek op Amerikaanse tradities en trends met betrekking tot de grote dag? Gebruik deze dan vooral om jullie bruiloft nóg specialer te maken! Een heel bewerkelijk onderdeel van elke bruiloft is het eten. Dit kun je zo gemakkelijk een thema geven. Denk bijvoorbeeld aan food trucks met cheeseburgers, hot dogs, ‘corn on a cob’ en natuurlijk zoetigheden: suikerspinnen, ‘shaved ice’ en typisch Amerikaans snoep. Barbecueën is ook heel erg USA en kun je perfect doen op de bruiloft. Steaks, burgers, gepofte aardappels, coleslaw, geroosterde mais... Ruik je het al? Qua drankjes kun je denken aan heerlijke cocktails met grappige, zelfbedachte namen. Zo lang het maar lomp en veel is, is het Amerikaans!

Amerikaanse bruiloft tradities

Heel typisch voor de VS is het oefendiner, iets dat wij in Nederland eigenlijk niet doen. Een diner hoef je toch niet te oefenen? Tijdens het ‘rehearsel dinner’ gaat het vooral om het oefenen van de speeches en of de tafelschikking een beetje gezellig is. Echter is niet iedereen erbij, alleen de belangrijkste gasten (diegenen die spreken op de bruiloft). Ook het gooien van het bruidsboeket is komen overwaaien vanuit Amerika, al gebeurt dat in Nederland ook steeds vaker. Hier wordt er gelukkig niet geknokt om het boeket, dat gebeurt daar nog wel eens...

Website voor de bruiloft maken

Nog een geniaal idee uit de VS is de ‘wedding website’. Hier houdt het bruidspaar alle updates voor de bruiloft bij. De gasten krijgen een voorproefje van het thema en kunnen bijvoorbeeld ook een cadeaulijst inzien (overigens ook erg Amerikaans). Alle handige en leuke informatie staat op de site en gasten kunnen dit altijd inzien. Heel handig dus, zo lang je de oudere gasten die niet vaak op internet zitten maar niet vergeet mee te nemen in jullie voorbereiding. Je kunt een gratis website maken met beperkte mogelijkheden of een wedding planner inschakelen die voor jullie een website maakt of laat maken! Het Amerikaanse thema kun je hier ook perfect terug laten komen.

Kijk voor meer thema-inspiratie ook eens bij onze andere artikelen!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation