Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Zevenaar

Gemeente Zevenaar
Kerkstraat 27
6901 AA Zevenaar

Trouwen in Zevenaar

De dag waarop u elkaar het ja-woord geeft, is de mooiste dag van uw leven. Of u nu trouwt of uw partnerschap laat registreren. We regelen het samen.

Wat u moet weten

Voornemen melden

Het huwelijk is een van de mogelijkheden om de relatie met uw partner officieel vast te leggen. Gaat u trouwen? Dan doet u eerst een melding in de gemeente waar u gaat trouwen. Deze melding kunt u persoonlijk of schriftelijk doen. Reserveer eerst uw datum.

Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wilt u ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat uw burgerlijk huwelijk is gesloten.

Toestemming

U heeft toestemming nodig van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie in de volgende situaties:

U en uw partner zijn allebei 16 of 17 jaar en de vrouw is niet zwanger
U of uw partner is jonger dan 16 jaar en de vrouw is zwanger of heeft een kind
U wilt trouwen met uw adoptiebroer of adoptiezus

Trouwen waar u wilt

Natuurlijk kunt u trouwen of uw partnerschap laten registreren in het gemeentehuis van Zevenaar. Maar u mag ook een andere locatie in de gemeente kiezen. In een horecagelegenheid, een discotheek, het voetbalstadion, bij u thuis… Waar u maar wilt, als uw trouwlocatie maar voldoet aan de voorwaarden die door de gemeente zijn vastgesteld.

Dag afspreken

U kunt van maandag t/m zaterdag trouwen of uw partnerschap laten registreren. In het weekend betaalt u meer. De definitieve datum en tijd van uw huwelijk of partnerschapsregistratie spreekt u af met de ambtenaar van de burgerlijke stand. U kunt trouwen of uw partnerschap laten registreren tussen 14 dagen en een jaar na de ondertrouw. De ondertrouw is een jaar geldig.

Getuigen kiezen

Bij het huwelijk of de partnerschapsregistratie moeten minimaal 2 getuigen aanwezig zijn, maximaal 4. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn. Stuur dan kopieën van hun identiteitsbewijzen te samen met het meldingsformulier naar burgerzaken@zevenaar.nl.

Trouwambtenaar kiezen

Wie gaat uw huwelijk of partnerschap sluiten? U kunt zelf uw trouwambtenaar kiezen. U kunt een keuze maken uit de trouwambtenaren van de gemeente Zevenaar. Maar u kunt ook zelf iemand vragen die in een andere gemeente reeds trouwambtenaar is. Deze persoon wordt dan voor een dag benoemd. Daar betaalt u extra kosten voor. Neem in dit geval ruim op tijd contact op met de gemeente.

Onze trouwambtenaren stellen zich graag aan u voor .

Officieel vastleggen

Hoe laat u uw relatie officieel vastleggen? Met een huwelijk of geregistreerd partnerschap? Beide vormen zijn juridisch bijna gelijk. De Rijksoverheid geeft meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap

U kunt uw huwelijk of partnerschap laten sluiten in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden. Wilt u onder voorwaarden trouwen of uw partnerschap laten registreren? Regel dit dan vóór uw huwelijk of geregistreerd partnerschap bij de notaris. Kijk voor meer informatie op de website notaris.nl.

Trouwlocatie

In de gemeente Zevenaar kunt u trouwen waar u maar wilt.

Trouwen in het gemeentehuis

U kunt trouwen in de patio van het gemeentehuis. Door het glazen dak is dit een mooie lichte ruimte. U bent van harte welkom om de patio te bezichtigen.

Kiest u voor een gratis ceremonie, dan trouwt u in een vergaderkamer in het gemeentehuis.

Zelf een locatie kiezen

Kiest u voor een uitgebreide ceremonie, dan kunt u ook kiezen voor een andere locatie in de gemeente. In een horecagelegenheid, de voetbalkantine , bij u thuis… . Waar u maar wilt, zolang de trouwlocatie maar veilig is voor u en uw gasten. Wilt u op een andere locatie trouwen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Regel uw trouwlocatie voordat u melding van uw huwelijk bij ons maakt.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Zevenaar.

Tarieven 2024 ( Onder voorbehoud)

Gemeentehuis / Andere locatie

Maandag t/m vrijdag € 368,60 / € 311,80
Zaterdag € 674,75 / € 425,30

Eenvoudige ceremonie

Een eenvoudige ceremonie kost € 158,75

Kosten extra's

Trouw- of partnerschapsboekje € 25,85
Benoeming van huwelijksambtenaar van een andere gemeente € 57,55

Kosten wijzigen of annuleren

Voor het wijzigen of annuleren van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap worden mogelijk kosten in rekening gebracht. 

Uitgebreide ceremonie / Eenvoudige ceremonie

Annulering binnen 1 maand voorafgaand aan de gereserveerde datum € 132 / € 87,95 
Annulering 1 tot 3 maanden voorafgaand aan de gereserveerde datum € 44 / € 44 
Wijziging van de datum na inlevering de melding voornemen € 44 / € 44
Annulering na inlevering de melding voornemen € 44

Ceremonie

Het ene bruidspaar wil trouwen met alles er op en er aan. Het andere bruidspaar wil graag een eenvoudige ceremonie of juist helemaal geen ceremonie. Alles kan in Zevenaar, want wij kennen drie mogelijkheden om een huwelijk te voltrekken: uitgebreid, eenvoudig en gratis.

Uitgebreide ceremonie

Als u voor een uitgebreide ceremonie kiest, dan trouwt u in de patio van het gemeentehuis of u kiest uw eigen locatie. U kunt een voorkeur opgeven voor een trouwambtenaar. Met de trouwambtenaar bespreekt u uw wensen voor de toespraak. Er zijn mogelijkheden voor een eigen invulling van de ceremonie. De ceremonie duurt maximaal 45 minuten. U kunt trouwen met een uitgebreide ceremonie op maandag t/m donderdag tussen 8.30 – 17.00 uur, op vrijdag van 8.30-16.15 uur. En op zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur. Wilt u buiten deze tijden trouwen? Dat kan als u trouwt op andere locatie dan het gemeentehuis. Overleg hiervoor met de trouwambtenaar.

Eenvoudige ceremonie

Op maandag t/m donderdag tussen 8.30-17.00 uur bieden wij de mogelijkheid voor een eenvoudige ceremonie. Deze vindt plaats in de patio van het gemeentehuis. Wij wijzen een trouwambtenaar aan u toe. De trouwambtenaar stuurt u vooraf een mail met vragen over u beiden. De trouwambtenaar houdt  korte toespraak. Daarna geeft u elkaar het  ja-woord en wisselt u de ringen uit. Deze ceremonie duurt maximaal 20 minuten.

Gratis ceremonie

Elke woensdag om 9.00 en 9.30 uur kunt u uw huwelijk gratis laten sluiten. Dit is alleen mogelijk als in ieder geval één van de partners in de gemeente Zevenaar woont. Deze ceremonie vindt plaats in een vergaderkamer in het gemeentehuis. Wij wijzen een trouwambtenaar aan u toe. U kunt maximaal 6 gasten meenemen, dit is inclusief de getuigen. De ceremonie duurt maximaal 10 minuten.

Parkeren Trouwzaal

Het bruidspaar en de gasten die komen voor een ceremonie op het gemeentehuis mogen op het terrein parkeren. Er zijn echter maar een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar. Als alle parkeervakken bezet zijn kunt u buiten het terrein (betaald) parkeren.

Meer weten

Misschien heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen. Voor meer informatie kunt u op afspraak terecht bij de afdeling burgerzaken. Dit kan via onze website: www.zevenaar.nl of telefonisch tijdens kantoortijden. U kunt natuurlijk ook een e-mail sturen naar burgerzaken@zevenaar.nl.

Openingstijden servicebalie

Maandag 8.30 - 19.30 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 19.30 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 12:30 uur

Contact

Telefoon: (0316) 595 111
E-mail: gemeente@zevenaar.nl

Bezoekadres

Kerkstraat 27, 6901 AA Zevenaar

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation