Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Zeewolde

Gemeente Zeewolde
Raadhuisplein 1
3891 ER Zeewolde

Trouwen in Zeewolde

Hey lovebirds! Gefeliciteerd met jullie verloving! De grote dag komt steeds dichterbij en het is tijd om te beginnen met het plannen van jullie droomhuwelijk. Als jullie op zoek zijn naar een prachtige locatie voor jullie grote dag, dan is de gemeente Zeewolde absoluut een geweldige optie.

Gelegen in het hart van Flevoland biedt Zeewolde een adembenemend uitzicht op het IJsselmeer, met prachtige stranden en mooie bossen. Het is de perfecte plek om te trouwen voor stellen die op zoek zijn naar een combinatie van rust en natuur. Bovendien is Zeewolde gemakkelijk bereikbaar vanuit verschillende delen van Nederland.

Of jullie nu op zoek zijn naar een intieme ceremonie of een groots feest, Zeewolde biedt talloze mogelijkheden voor elke stijl en smaak. Jullie kunnen kiezen voor een prachtige ceremonie op het strand, omringd door de zachte zandkorrels en het geluid van de golven. Of misschien willen jullie een ceremonie in een bosrijke omgeving, waarbij jullie worden omgeven door de frisse lucht en de geur van de natuur. Er zijn genoeg opties om jullie droombruiloft tot leven te brengen. Bekijk alle trouwlocaties in Zeewolde hier.

Een groot voordeel van trouwen in Zeewolde is de ruimte en vrijheid die jullie hebben om jullie eigen unieke bruiloft te creëren. Jullie hebben de mogelijkheid om zelf jullie catering, decoratie en entertainment te kiezen, waardoor jullie de dag helemaal naar eigen wens kunnen inrichten. Dit biedt jullie de kans om jullie persoonlijkheid en stijl in de dag te verwerken, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor jullie en jullie gasten.

Niet alleen biedt Zeewolde een prachtige omgeving, maar ook de gemeente zelf heeft veel te bieden. Het gemeentehuis is een prachtige locatie voor een burgerlijk huwelijk en biedt een sfeervolle en intieme setting voor jullie ceremonie. Bovendien heeft Zeewolde een breed scala aan activiteiten voor jullie en jullie gasten, van watersporten tot wandelingen in de natuur.

Kortom, Zeewolde is de perfecte plek om jullie huwelijksdromen waar te maken. Met de natuur, vrijheid en mogelijkheden die de gemeente biedt, is het een geweldige keuze voor stellen die op zoek zijn naar een unieke en persoonlijke bruiloft. Dus waar wachten jullie nog op? Maak van jullie droombruiloft werkelijkheid en kies voor trouwen in de gemeente Zeewolde!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Uitgebreide ceremonie op maandag t/m vrijdag € 397,00
Uitgebreide ceremonie op zaterdag € 1.023,80
Eenvoudige ceremonie € 170,55
Kosten per getuige (van de gemeente) € 46,45
Trouwboekje (bij kosteloze en eenvoudige ceremonie) € 49,50
Annuleren huwelijk € 89,80
Wijziging doorgeven € 89,80

Extra kosten per locatie

Paviljoen De Verbeelding € 65,70
Restaurant Fika. € 65,70
The Lux € 65,70
RCN Zeewolde € 65,70
De Eemhof (Zuiderzoet en Beachclub) € 131,45
Hans en Grietje € 131,45

Kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap

In Zeewolde kunt u gratis trouwen of uw partnerschap registreren op dinsdag en donderdag om 08.30 uur. Omdat er maar 2 momenten per week beschikbaar zijn kan de wachttijd een paar maanden zijn. Neem altijd eerst contact op met het Publiekscentrum om een trouwdatum vast te leggen.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation