Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Wijchen

Gemeente Wijchen
Kasteellaan 27
6602 DB Wijchen

Trouwen in Wijchen

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt. Het zeventiende-eeuwse kasteel hebben we met een grootscheepse opknapbeurt in zijn oude luister hersteld. Behalve het terugbrengen van de historische beleving is met de renovatie ook het functioneel gebruik verbeterd. Nu is deze bijzondere historische plek in Wijchen nog aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers. Onze deuren zijn weer geopend. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Gelegen in een fraaie tuin en tegen een decor van oude bomen straalt dit kasteel een sfeer van serene rust uit. Het fraaie kasteel is gebouwd door de dochter van Willem van Oranje, Emilia van Nassau. Samen met haar Portugese gemaal heeft zij hier enkele jaren gewoond. Nadien hebben verschillende adellijke geslachten het kasteel tot hun domicilie gekozen. Begin deze eeuw is het kasteel tot de grond toe afgebrand. Gelukkig voor het nageslacht heeft men destijds besloten het kasteel in de originele staat op te bouwen. Uiteindelijk kwam het kasteel in de dertiger jaren in het bezit van de gemeente. Sindsdien is menig paar in dit kasteel in het huwelijk getreden. 

De stijlvolle ambiance van het kasteel maakt het tot een unieke plaats om te trouwen.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Wijchen.

Vroeg reserveren

Als u wilt trouwen, is het nodig hiervan eerst melding te doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar u wilt gaan trouwen. De melding doet u minstens 4 weken en maximaal 1 jaar vóór de trouwdatum. Reserveer dus eerst uw trouwdatum bij de gemeente. U kunt online uw melding doorgeven of u kunt bellen naar 088 432 70 00. Als u online een verzoek indient, dan krijgt u zo spoedig mogelijk bericht of de gewenste datum en tijd nog beschikbaar is.

Ambtenaren van de burgerlijke stand

Voor de trouwdatum maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand kennis met u in het kasteel of op locatie. U kunt in dit gesprek de wensen voor de ceremonie bespreken.

Een eigen ambtenaar van de burgerlijke stand

Wilt u graag een eigen ambtenaar van de burgerlijke stand? Dit is mogelijk! U kunt hiervoor een verzoek indienen.

Trouwen in Kasteel Wijchen

Trouwen in Kasteel Wijchen is een droom die voor jullie uit kan komen. Staande op de brug kijken jullie uit over het voorterrein. Er kunnen prachtige foto’s gemaakt worden met eeuwenoude bomen, een prachtige kasteeltuin met romantische bruggetjes en weelderig groen op de achtergrond. Een uitzonderlijke plek voor de mooiste dag van jullie leven. En...door de centrale ligging is Kasteel Wijchen voor al jullie gasten goed te bereiken.

Bruidstaart met champagne na het ja-woord en een klein samenzijn behoren tot de mogelijkheden. In de directe omgeving van het kasteel zijn verschillende locaties voor jullie bruiloftsfeest of een sfeervol diner. Zelfs overnachten op loopafstand is mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.kasteelwijchen.nl

De zakelijke kant

Kasteel Wijchen is eigendom van Gemeente Wijchen. Datum in gedachten? Trouwboekjes uitzoeken, een trouwambtenaar regelen, een melding voorgenomen huwelijk doen (vroeger: ondertrouw). Al deze zaken regelen jullie via www.wijchen.nl/trouwen

In Kasteel Wijchen trouwen jullie in De Bronckhorstkamer. Een antieke, sfeervolle ruimte waarin kaarsen branden. Geschikt voor zowel een kleine intieme plechtigheid, als voor een gezelschap tot ongeveer 50 personen. De trouwkamer is toegankelijk voor iedereen, ook voor rolstoelgebruikers.

Parkeren

In de kasteeltuin geldt een parkeerverbod. De bruidsauto en 2 volgauto’s mogen parkeren in de kasteeltuin, u krijgt hiervoor een ontheffing van burgerzaken. In de directe omgeving van het kasteel zijn voldoende parkeerplaatsen, waardoor uw gasten hun auto op loopafstand kunnen parkeren. Denk wel aan de parkeerschijf.

Trouwen op een andere locatie dan Kasteel Wijchen

Wilt u graag trouwen op een andere locatie? Dit kan alle dagen van de week, ook op zondag.

Welke locaties zijn mogelijk?

In principe komen alle locaties binnen de gemeente Wijchen in aanmerking. Er zijn wel enkele voorwaarden. U kunt bijvoorbeeld niet trouwen in een luchtballon, vliegtuig, onder water in het zwembad, op een weiland of in een coffeeshop.

Trouwen in de avonduren op Kasteel Wijchen of (op locatie) op een zon- of feestdag

Sinds kort bestaat de mogelijkheid om in de avonduren in het huwelijk te treden op het kasteel. Ook bestaat de mogelijkheid om op een zon- of feestdag te trouwen, dit vindt normaal gesproken plaats in het kasteel maar kan ook op uw verzoek op locatie. U moet hiervoor een schriftelijk verzoek indienen bij burgerzaken. Het formulier kunt u eveneens telefonisch aanvragen of downloaden van de website. Als de ambtenaar van de burgerlijke stand het schriftelijk verzoek ontvangen heeft neemt zij contact met u op voor verdere afhandeling van de aanvraag. 

Een huwelijk in de avonduren is mogelijk tussen 16.30 en 20.15 uur. Ook kunt u trouwen op een zon-of feestdag. 

Melding voorgenomen huwelijk (ondertrouw)

Als u wilt trouwen, is het nodig hiervan eerst melding te doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar u wilt gaan trouwen. De melding doet u minstens 4 weken en maximaal 1 jaar vóór de trouwdatum. Reserveer dus eerst uw trouwdatum bij de gemeente. U kunt online uw melding doorgeven of u kunt bellen naar 088 432 70 00. Als u online een verzoek indient, dan krijgt u zo spoedig mogelijk bericht of de gewenste datum en tijd nog beschikbaar is.

Als u beiden niet in Nederland woont en u en/of uw partner de Nederlandse nationaliteit bezit, dan moet u in de gemeente Den Haag in ondertrouw.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Kosten Kasteel Wijchen

Maandag tot en met vrijdag € 476,50
Zaterdag of in de avonduren € 595,45
Zon- of feestdag € 714,70

Kosten huwelijk op locatie

Maandag tot en met zaterdag € 613,35
Zon- of feestdag € 774,10

Kosten eigen ambtenaar van de burgerlijke stand

Beëdigde ambtenaar burgerlijke stand (werkzaam bij andere gemeente) € 119,10 extra
Niet-beëdigde ambtenaar burgerlijke stand € 268,00 extra

Kosten trouwboekje 

Normale omslag € 20,15
Getuigen van de gemeente (als u zelf geen getuigen meeneemt bij huwelijksvoltrekking op kantoor) kosten € 15,55 per getuige.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation