Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Westervoort

Gemeente Westervoort
Dorpsplein 1
6931 CZ Westervoort

Trouwen in Westervoort

Heel veel geluk

Van harte proficiat met uw voornemen binnenkort uw huwelijk of partnerschapregistratie te laten voltrekken in de gemeente Westervoort. De gemeente Westervoort zal er alles aan doen om het u op uw huwelijksdag naar de zin te maken. De "mooiste dag van uw leven" moet er een zijn waar u met plezier aan terug denkt. Hiervoor moet veel geregeld worden. Voor zover mogelijk, zullen de mede­werkers u graag terzijde staan om de dag voor u onvergetelijk te maken. Met genoegen bied ik u daarom deze pagina aan. U kunt erin lezen wat de gemeente Westervoort aanstaande (huwelijks)partners te bieden heeft. Er is aandacht voor de voorbereidingen van uw huwelijk of partnerschapsregistratie en voor alles wat er verder te regelen valt voor receptie en/of feest. Ik ben er zeker van dat u deze pagina goed kunt gebruiken.

Namens het gemeentebestuur van Westervoort wens ik u een onvergetelijke en fijne dag en heel veel geluk toe voor uw gezamenlijke toekomst.

Arend (A.J.) van Hout
Burgemeester

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Westervoort.

Het gemeentehuis in Westervoort

In het dorpshart van Westervoort heeft het gemeentehuis een centrale plek aan het Dorpsplein. Als u uw huwelijk of partnerschapsregistratie hier laat voltrekken, zal de rode loper bij de entree van het gemeentehuis voor u letterlijk worden uitgelegd. Tenzij u daar absoluut geen behoefte aan heeft, natuurlijk.

Vanuit de hal van het gemeentehuis betreedt u de raadzaal waar de officiële plechtigheid zal plaatsvinden. Onze raadzaal is modern en artistiek vormgegeven, met aan één zijde een deurenwand waarin iedere deur een ander speels patroon van gekleurd glas bevat. Op deze manier is de trouwzaal eigenlijk geschikt voor iedereen.

Omdat het uw dag is, gaat alles in overleg. Net zoals de keuze wel of geen rode loper, kunt u aangeven of er wel of geen muziek moet worden gedraaid. De muziekkeuze laten we geheel aan u over. Verder is het mogelijk een voorkeur uit te spreken voor degene die u in de echt verbindt, de ambtenaar van de burgerlijke stand. Deze neemt dan contact met u op om ongeveer twee weken voor de huwelijksdatum bij u thuis een gesprek te hebben.

Heeft u verder nog speciale of bijzondere wensen, schroom dan niet om deze aan ons voor te leggen. Wij zullen altijd bekijken of we uw verzoeken kunnen inwilligen.

Er vinden ook huwelijksvoltrekkingen plaats in twee historische locaties, namelijk in de PKN-Kerk, Dorpstraat 61 en in Huize Vredenburg, Het Kasteeltje, Klapstraat 112.

Tevens kunt u op locatie in Westervoort uw huwelijk of partnerregistratie laten voltrekken. Hieraan zijn wel voorwaarden gesteld. Aan deze locaties zijn extra legeskosten verbonden.

Buitengewone ambtenaren

Verliefd, verloofd en getrouwd? Als jullie eenmaal besloten heben om samen verder te gaan, genoeg vertrouwen in elkaar én in een gezamenlijke toekomst hebben, dan wil je dat officieel maken.Dan wil ik jullie, in het bijzijn van de mensen waar je om geeft, graag 'ja' tegen elkaar laten zeggen.  We bespreken samen hoe de ceremonie eruit gaat zien. Ik ben blij dat ik dat bijzondere moment met jullie mag delen, er aan kan bijdragen dat dit voor jullie een onvergetelijke dag zal worden.

Siska Caneel

Wie ben ik? Ik ben Siska Caneel. In Rijnwaarden als trouwambtenaar benoemd in 1997.  Ik heb al heel wat huwelijken bevestigd in de Liemers in de gemeentehuizen en op locatie, en kijk altijd weer uit naar het volgende.  Misschien zijn jullie dat wel.  Ik wens jullie bij deze alvast veel succes met de voorbereidingen en een hele mooie trouwdag

Bert de Jong

Ik ben als parttime buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand sinds 2006 actief voor de gemeente Westervoort, en met veel plezier! De Huwelijksvoltrekking en/of Partnerschap registratie is een bijzondere dag in het leven van het stel en hun familie en vrienden. De invulling van de dag, zeker het gedeelte op het gemeentehuis, is voor mij altijd weer een uitdaging daar in samenspraak met het stel iets leuks van te maken. Meestal is een gesprek een paar weken voor de gekozen datum van het huwelijk of partnerregistratie het moment dat de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand in beeld komt, het geeft dan ook de ruimte voor een goede voorbereiding van de dag.

Ik hoop dat U in voorbereiding van welke verbintenis U ook kiest, de dag van Uw leven zult hebben, wie weet tot die dag!

Mirjam Verschuren

Trouwen of een partnerschap met elkaar aangaan is van elkaar houden en helemaal ‘ja’ tegen iemand zeggen: tegen de prachtige kanten van de ander waar je gek op bent en zelfs tegen die kanten die je iets minder leuk vindt. En dat dan die ander ook zo ‘ja’ tegen jou zegt en je helemaal accepteert zoals je bent.

Ik wil jullie er als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand graag bij helpen jullie liefde met het ‘ja’-woord te bezegelen en er een hele mooie dag van te maken!

Monique Moolhuijzen-Vriens

Jullie willen een volgende stap gaan zetten. Mocht het jullie wat lijken, dan zou ik jullie graag helpen om de ceremonie rondom de huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie volgens jullie wens te laten verlopen.

Ik ben nu al een aardig tijdje BABS (sinds 2000) en ben op mijn best wanneer ik in een informele sfeer huwelijken mag voltrekken. Dat houdt voor mij in, dat er even serieus stil gestaan wordt bij bepaalde momenten in jullie leven maar ook dat er gelachen mag worden. En dat er ruimte is voor spontane reacties van aanwezige gasten indien jullie dat ook leuk vinden.

Dat jullie terug kunnen kijken op een zeer geslaagde dag en een ceremonie die daar aan bijgedragen heeft, zou mij veel voldoening geven….

Sanne Hoogveld-Kniest

Ik vind het belangrijk dat een huwelijk uniek en speciaal is. Ik als trouwambtenaar heb hier dan ook een hele belangrijke rol in. Niet alleen de wettelijke handtekening zetten, maar er ook voor zorgen dat de ceremonie bijzonder is en precies past bij het bruidspaar.

Voor mij is dit een droom die is uitgekomen: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand worden! Wist u dat ik in deze regio zelfs de jongste trouwambtenaar ben? Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en een onvergetelijke ceremonie voor jullie te creëren.

Mirjam van der Pijl

Ik heb 31 jaar  in Duiven gewoond en ben actief geweest in de politiek en op verschillende terreinen in het vrijwilligerswerk. Ik woon tegenwoordig in Helmond. Sinds februari 2008 ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (Babs), trouwambtenaar dus. Eerst in Duiven, later ook in Helmond en Westervoort. Naast in Duiven, Westervoort en Helmond heb ik op verzoek van familie en bekenden al in veel andere gemeentes huwelijken gesloten. En keer op keer blijkt: elk huwelijk, elke partnerschapsregistratie is uniek! Het is bijna altijd mogelijk om te voldoen aan de specifieke wensen van een paar.

Het wettelijk vastleggen van de keuze van twee mensen om samen verder door het leven te gaan is een plechtig maar vooral ook feestelijk moment. Dat geldt zeker voor het aanstaande (bruids-)/ (partnerschaps-)paar maar ook voor hun familie en vrienden. Samen vieren, op een manier die jullie past! Ik vind het eervol om daaraan een bijdrage te kunnen leveren.

Ik doe mijn uiterste best om de voltrekking naar de wens van het paar te laten verlopen. De huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie wil ik zo persoonlijk mogelijk maken.

Ik kom daarvoor graag langs voor een gesprek. Dan kunnen we kennismaken en ideeën en wensen uitwisselen. Zo maken we er helemaal DE DAG van voor jullie! Jullie huwelijk, mijn maatwerk!

Jacqueline Reijers

Wat breekt er voor jullie een prachtige tijd aan, jullie gaan trouwen! 

Graag stel ik mij aan jullie voor, ik ben Jacqueline Reijers, moeder van 2 prachtige dochters en vanaf het jaar 2000 bevlogen in mijn werk als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, jullie BABS! Ik woon op de mooiste trouwlocatie van De Liemers, Huize Vossendel, uitermate geschikt voor trouwceremonies in de buitenlucht. 

Wat is er nou mooier in het leven dan samen de liefde vieren? Het is een fantastisch vak waarin ik elke keer de ceremonie persoonlijk, uniek en sprankelend maak.

Mijn grootste Passie is om van jullie dag een Buitengewone Belevenis te maken!

Ineke Knuiman

Trouwen of officiële partners, wat gaan jullie dan een mooie tijd tegemoet.

“Ja”  tegen elkaar zeggen. Je gaat het leven, met de vele mooie kanten, maar soms ook met wat moeilijke tijden,  met elkaar delen.

Graag wil ik als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand,  samen met jullie beiden, van die officiële voltrekking een hele mooie dag maken, waar jullie altijd met plezier op zullen terugkijken. En wat is het dan fijn dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen!

Sinds 1995 ben ik buitengewoon ambtenaar en ik vind het nog steeds heel bijzonder. Elk paar is immers weer anders. Graag ontmoet ik jullie van tevoren zodat we er samen een mooi en feestelijk gebeuren van kunnen maken.

Parkeren

In het centrum van Westervoort zijn voldoende parkeergelegenheden om aan de auto’s van alle gasten een plaatsje te kunnen bieden. Sinds 1-1-2012 vallen de parkeerplaatsen onder de blauwe zone;  dus u moet een blauwe parkeerschijf gebruiken !

Wat moet u doen

U legt de verklaring af in de gemeente waar u gaat trouwen. Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan legt u de verklaring af in Den Haag

Regel de verklaring uiterlijk 14 dagen voordat u gaat trouwen. U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de verklaring doen. Bij de verklaring geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen

In Westervoort bestaat de mogelijkheid om het huwelijk te laten voltrekken in de Protestantse Kerk of Huize Vredenburg. Wilt u op een andere locatie in de gemeente te trouwen, dien dan schriftelijk een verzoek in

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Maandag tot en met vrijdag € 334,00
Zaterdag en zondag € 694,00
Maandag 9.00 en 9.15 uur gratis*
Eenvoudige ceremonie maandag 10.00 uur € 112,00
Maandag tot en met donderdag NH/Vredenburg € 544,00
Vrijdag NH/Vredenburg € 589,00
Zaterdag NH/Vredenburg € 951,00
Huwelijk op locatie maandag tot en met donderdag € 418,00
Huwelijk op locatie vrijdag € 464,00
Huwelijk op locatie zaterdag en zondag € 827,00

Eventuele extra kosten  

Trouwboekje of partnerschapsboekje € 32,75
Getuige van de gemeente voor huwelijk of partnerschap € 34,05

* Het gratis huwelijk of partnerschap wordt gesloten in een spreekkamer in het gemeentehuis. De eenvoudige ceremonie vindt plaats met beide partners en maximaal 4 getuigen, en zonder gasten, bode en toespraak. Voorwaarde voor een gratis huwelijk of partnerschap is dat een van beide partners staat ingeschreven in Westervoort.

Belangrijke adressen

Bezoekadres burgerzaken
Dorpsplein 1,  Westervoort
Telefoon (026) 3179911
Postadres Publiekszaken
Postbus 40, 6930 AA Westervoort

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation