Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente West Maas en Waal

Gemeente West Maas en Waal
Dijkstraat 11
6658 AG West Maas en Waal

Trouwen in West Maas en Waal

De kwaliteit van uw huwelijksdag wordt bepaald door een aantal factoren. Sommige zijn beïnvloedbaar  en  anderen  in het geheel niet. Zo kan bijvoorbeeld het weer een behoorlijke spelbreker zijn; een zonnige huwelijksdag is in ons land helaas niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er een groot aantal zaken die u wél zelf in de hand hebt. De omgeving, de kleding, de gasten en de sfeer bepalen hoe de mooiste dag van uw leven er uit gaat zien. De voorbereidingen voor deze bijzondere dag zijn enorm; het maken van keuzes moeilijk. Met deze pagina proberen wij het voor u wat gemakkelijker te maken. Naast een opsomming van de noodzakelijke voor­bereidingen voor de huwelijksvoltrekking, wordt er ook ruim aandacht besteed aan de wat meer informele aspecten.  Waar mogelijk proberen wij aan uw wensen tegemoet te komen. Zo bestaat de mogelijkheid om naast het gemeentehuis, ook op andere locaties in de gemeente te trouwen of een partnerschap te laten registreren. 

Ik hoop dat deze pagina zal bijdragen om van uw huwelijksdag een onvergetelijke dag te maken, waaraan u nog lang en met de beste herinneringen zult terugdenken.

Vincent (V.M.) van Neerbos
Burgemeester

Een belangrijke gebeurtenis in het land van Maas en Waal

De gemeente West Maas en Waal (± 18.500 inwoners) omvat acht dorpen, ieder met een eigen karakter dat wordt bepaald door de rivier waaraan zij liggen. De rivieren de Maas en de Waal vormen een wereld van verschil en het land ertussen biedt vele verrassende overgangen. Aan de Maas liggen de dorpen Appeltern, Altforst, Alphen en het voormalige Hanzestadje Maasbommel. Langs de Waal zijn Boven-Leeuwen en Beneden-Leeuwen, Wamel en Dreumel gelegen. Het plattelandskarakter van de streek met veel begroeiing, de slingerende dijken en de schilderachtige uiterwaarden zijn het visitekaartje van de gemeente. Ieder dorp heeft zijn eigen basisvoorzieningen, zoals scholen, dorpshuizen, sportvelden, winkels etc. Beneden-Leeuwen vervult een centrumfunctie op het gebied van bestuur, onderwijs en cultuur en biedt met een welvoorzien winkelcentrum alles wat een moderne consument wenst. West Maas en Waal biedt vele mogelijkheden voor openlucht-recreatie. Met name het enorme watersportgebied ”De Gouden Ham”, dat zich uitstrekt langs de Maas trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers. De landelijk bekende Tuinen van Appeltern zijn een ware inspiratiebron voor de tuinliefhebber en zeker een bezoekje waard. De trouwlocaties waaruit u straks een keuze kunt maken, zijn veelal in bovengenoemd gebied gesitueerd. Natuurschoon, cultuurhistorie en horeca zijn op zo’n manier met elkaar verweven, dat ze elkaar versterken. Zij kunnen daardoor - ongeacht het seizoen - een prachtig decor vormen bij belangrijke gebeurtenissen.

De eerste stap

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met uw partner officieel vast te leggen. Gaat u trouwen? Dan doet u eerst een melding in de gemeente waar u gaat trouwen. U kunt de melding schriftelijk doen of u kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente.

Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wilt u ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat uw burgerlijk huwelijk is gesloten.

Deze melding vervangt vanaf 1 september 2015 de huwelijksaangifte, die ook wel ondertrouw werd genoemd.

Wat leuk dat u gaat trouwen. Om dat te kunnen doen, meldt u dit uiterlijk twee weken van tevoren bij de gemeente waar u wilt trouwen. Vroeger heette dit 'in ondertrouw gaan'.

Trouwlocaties

Wanneer u in West Maas en Waal wilt trouwen kunt u kiezen uit de volgende trouwlocaties:

Beneden-Leeuwen

Gemeentehuis, trouwzaal
Foyer van het Streekhistorisch Museum Tweestromenland
Hotel Restaurant De Twee Linden
Café Janssen Steenberg
Het Toverbaltheater

Boven-Leeuwen

Nederlands Hervormde kerk

Wamel

Nederlands Hervormde kerk
Restaurant De Weeghbrug

Dreumel

Zaal ´t Centrum

Maasbommel

Nederlands Hervormde kerk
Restaurant De Korenmolen
Gasterij De Dijkgraaf

Appeltern

Stoomgemaal De Tuut
De Tuinen van Appeltern
Partyschip De Sluizer
Moeke Mooren Partycentrum
Riverside Outdoor

Altforst

Yasemin

Wij raden u aan om geruime tijd voor het huwelijk een afspraak te maken bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Dit vergroot de kans dat de datum en de locatie die uw voorkeur hebben nog vrij zijn.

Even kennismaken

Uw huwelijk zal worden voltrokken door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand, die graag meewerkt om een van de mooiste dagen uit uw leven tot een onvergetelijke te maken. Het is ook mogelijk uw huwelijk door iemand van eigen keuze te laten sluiten. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij het team Klant Contact Centrum. Enkele weken voor uw huwelijk kunt u kennismaken met de betreffende ambtenaar van de burgerlijke stand. In een persoonlijk gesprekje kunt u bijvoorbeeld bespreken hoe u elkaar hebt leren kennen, wie er bij het huwelijk aanwezig zijn, of u ook in de kerk wilt trouwen, er ringen uitgewisseld worden, wie de getuigen zijn en of u een persoonlijke speech op prijs stelt of juist niet en vragen stellen voor zover het wettelijke zaken betreft. Over uw persoonlijke wensen tijdens de huwelijks-voltrekking, zoals bijvoorbeeld muziek bij binnenkomst en vertrek, het mogen strooien van o.a. rijst of confetti, kunt u afspraken maken met de ambtenaar van de burgerlijke stand en vergeet u hierbij ook de beheerder van de locatie niet!

Belangrijk

Het is raadzaam geruime tijd van tevoren een afspraak voor het huwelijk vast te leggen, waardoor de kans groot is dat de datum en het uur waarop u wilt trouwen of registreren nog vrij zijn. Als er bovendien uittreksels of afschriften uit het buitenland moeten komen dan kan het zijn dat deze documenten daar nog moeten worden geverifieerd en gelegaliseerd. Deze vereiste handelingen nemen behoorlijk wat tijd in beslag (3 tot 6 maanden). Als u woonachtig bent in de gemeente West Maas en Waal en in deze gemeente gaat trouwen, hoeft u geen documenten meer mee te nemen. Informatie hierover kunt u verkrijgen bij het team Klant Contact Centrum.

Tarieven 2022 (onder voorbehoud)

Maandag en woensdag van 10.00 tot 16.30 uur € 390,00
Dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur € 390,00
Gratis op woensdag tussen 9.00 en 10.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur € 582,00

Kosten trouwen op eigen locatie

Mandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur € 442,00
Zaterdag tussen 9.00 en 16.30 uur € 634,00

Voor de kosten van de locatie moet u contact opnemen met de beheerder of eigenaar van het pand

Kosten eigen ambtenaar van de burgerlijke stand

Voor het aanwijzen van een persoon naar eigen keuze tot ambtenaar van de burgerlijke stand per dag € 195,00

Kosten trouwboekje

Trouwboekje kunstleer geprint € 31,00
Trouwboekje leer geprint € 46,00
Trouwboekje kunstleer gekalligrafeerd € 41,00
Trouwboekje leer geprint € 56,00

Kalligraferen

bijschrijven kind(eren) € 10,00
bijschrijven getuige € 3,00

Getuige

Getuige van de gemeente West Maas en Waal € 31,00 per getuige

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation