Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Waddinxveen

Gemeente Waddinxveen
Raadhuisplein 1
2741 HR Waddinxveen

Trouwen in Waddinxveen

Zin om in het huwelijksbootje te stappen? Trouwen in de gemeente Waddinxveen is een onvergetelijke ervaring! Hier kun je jouw speciale dag vieren op een unieke manier, in een omgeving die vol is van prachtige natuur en historische bezienswaardigheden.

De gemeente Waddinxveen is de perfecte locatie voor verloofde stellen die op zoek zijn naar een unieke en intieme plek om hun trouwbeloftes uit te wisselen. Of je nu op zoek bent naar een buitenlocatie met uitzicht op de weidse omgeving, of liever iets intiems in een besloten omgeving, de gemeente Waddinxveen biedt voor elk wat wils.

Kijk maar eens tussen de geweldige trouwlocaties in Waddinxveen. De kans is groot dat jullie droomlocatie er ook tussen zit. Laat je inspireren door de prachtige locaties en boek vandaag nog een afspraak om te komen kijken! 

Een bruiloft in Waddinxveen betekent ook dat je kunt genieten van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking. De mensen hier zijn trots op hun omgeving en zullen er alles aan doen om je verblijf onvergetelijk te maken. Je zult zeker verrast zijn door de schoonheid en rust die je hier kunt ervaren.

De gemeente Waddinxveen biedt ook een breed scala aan activiteiten voor jou en je gasten. Of je nu op zoek bent naar een actieve dag vol avontuur of liever iets rustigers, de omgeving biedt genoeg opties om iedereen te vermaken. Tijdens de bruiloft kun je een leuke activiteit organiseren voor de momenten waarop de bruiloftsgasten even moeten wachten, of voor de volgende dag na de bruiloft, wanneer jullie gasten hebben die blijven slapen. 

Trouwen in de gemeente Waddinxveen is een unieke en onvergetelijke ervaring die je nooit zult vergeten. Laat je verrassen door de schoonheid en de gastvrijheid van deze prachtige omgeving. Voor gratis trouwen kun je meer informatie vinden op de website van de gemeente zelf. Succes met het organiseren van jullie droombruiloft! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Kosten 2024 ( onder voorbehoud)

Maandag t/m donderdag

van 09:00 t/m 12:00 uur op alle locaties  € 334,00
van 13:00 t/m 16:00 uur op alle locaties  € 424,00 

Vrijdag   

van 09:00 t/m 16:00 uur op het gemeentehuis en vanaf 09:00 uur op andere locaties € 546,00 

Zaterdag

van 09:00 t/m 16:00 uur in het gemeentehuis € 910,00

Overige locaties (de kosten van het gebruik van een andere locatie dan het gemeentehuis regelt u zelf met de eigenaar/beheerder) € 546,00
Benoeming als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand; deze persoon moet in een andere gemeente trouwambtenaar zijn  € 230,00
 
Overige 

Trouwboekje of partnerschapsboekje € 46,70
Beschikbaar stellen getuigen door gemeente (per persoon)     
Locatie gemeentehuis € 51,60
Locatie ergens anders € 103,20

In het gemeentehuis kunt u trouwen van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur. Andere locaties zijn vrij. Wel is toestemming en overleg nodig tussen de beheerder/eigenaar van de locatie en buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand.

Gratis huwelijk, geregistreerd partnerschap en omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk gebeurt in één van de spreekkamers op het gemeentehuis. Het bruidspaar kan alleen de getuigen meenemen. Meer personen is niet mogelijk. Dit kan alleen op maandagochtend en dinsdagochtend om 8.30 uur.

Bij een gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap moet tenminste 1 van de partners in Waddinxveen wonen en ingeschreven staan.

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation