Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Urk

Gemeente Urk
Singel 9
8321 GT Urk

Trouwen in Urk

Urk staat om veel dingen bekend, maar wist je dat je ook geweldig mooi je bruiloft kunt vieren in Urk? Als jij droomt van een bruiloft aan het water, dan is trouwen in Urk écht iets voor jou!

Trouwen in de gemeente Urk is de droom van veel stelletjes die op zoek zijn naar een unieke en idyllische trouwlocatie. Deze gemeente biedt een prachtig en rustiek decor, waar je op een intieme en onvergetelijke manier kunt trouwen.

Urk staat bekend om haar traditionele vissersdorp en de authentieke architectuur, waardoor je direct in de sfeer bent van vroeger. Je kunt hier volop genieten van het prachtige uitzicht op het IJsselmeer en de omliggende natuur. Ook kun je genieten van de gezellige dorpskern, waar je kunt winkelen en dineren bij de leukste restaurants en cafés. Wil je alvast in de mood komen? Bekijk dan hier alle trouwlocaties in Urk! 

Waarom moet je volgens ons echt kiezen voor een bruiloft in Urk? Ten eerste is er de unieke sfeer die je nergens anders zult vinden. De vissersdorp-uitstraling en de gezelligheid van de dorpskern zorgen voor een intieme en ontspannen sfeer. Daarnaast kun je kiezen uit een scala aan prachtige locaties, waar je de ceremonie en de receptie kunt houden. Of je nu op zoek bent naar een indoor of outdoor locatie, in Urk is er voor elke smaak wat wils.

Het trouwen in Urk betekent ook dat je de kans hebt om deze prachtige gemeente en haar omgeving op een unieke manier te ontdekken. Wanneer je besluit om te trouwen in de gemeente Urk, dan kun je rekenen op een onvergetelijke dag vol emotie, liefde en gezelligheid. Laat je verrassen door deze prachtige gemeente en beleef een dag om nooit te vergeten. Dus waar wacht je nog op? Maak de stap en beleef de dag van je leven in de gemeente Urk!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 ( Onder voorbehoud )

Gemeentehuis

maandag om 9.00 en 9.30 uur: kosteloos huwelijk, alleen bruidspaar aanwezig.
maandag om 10.00 uur en 11:00: € 153 (verkorte ceremonie voor bruidsparen die met meerdere personen komen. (tot een maximum van 100)
maandag tussen 12.00 en 18:00 uur en dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur: € 380
zaterdag en buiten bovenstaande tijden: € 596

Museum 'Het Oude Raadhuis'

maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur: € 585
zaterdag en buiten bovenstaande tijden: € 801

De Koningshof Party & Events

maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur: € 380*
zaterdag en buiten bovenstaande tijden: € 596*

Passagiersschip De Zuiderzee

maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur: € 380*
zaterdag en buiten bovenstaande tijden: € 596*

* hier komen de kosten van de locatie nog bij.

Let op!

De gemeente Urk brengt kosten in rekening bij het annuleren en wijzigen van de huwelijksvoltrekkingen/partnerschapsvoltrekkingen:

Eerder dan 3 maanden voor de geplande huwelijksdatum/partnerschapsdatum: 25% van de betaalde leges
Binnen 3 maanden tot 1 maand voor de geplande huwelijksdatum/partnerschapsdatum: 50% van de betaalde leges.
Binnen 1 maand voor de geplande huwelijksdatum/partnerschapsdatum: 75% van de betaalde leges.
Voor het wijzigen en annuleren van een gratis huwelijksvoltrekking wordt een bedrag van € 31,50 in rekening gebracht.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation