Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Renkum

Gemeente Renkum
Generaal Urquhartlaan 4
6861 GG Renkum

Trouwen in Renkum

De dag van uw huwelijk of partnerschapsregistratie moet een hele mooie dag zijn. Daar werken we als gemeente Renkum graag aan mee. Voor wat betreft huwelijkslocaties en tijdstippen kan er veel bij ons. Wilt u bijvoorbeeld ’s avonds trouwen, op één van onze trouwlocaties dan kan dat. Hebt u bijzondere wensen, we denken graag met u mee om deze bijzondere dag voor u en uw daggasten tot een fijne, heugelijke herinnering te laten zijn.

Op deze pagina vindt u informatie over huwelijk of partnerschapsregistratie en over de formaliteiten, over muziek en catering, over de kosten en ga zo maar door.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Renkum.

Als burgemeester van de mooie gemeente Renkum zie ik u natuurlijk graag het ja-woord geven op een van onze mooie trouwlocaties. Maar ook als u voor een andere plek kiest, wens ik u veel plezier toe met de voorbereidingen. Ik hoop dat u samen met uw familie, vrienden en al de daggasten een onvergetelijke dag en samen een heel gelukkige, duurzame relatie zult hebben.

Mvr. A.Schaap, burgemeester

Gemeentehuis in Renkum

Het gemeentehuis is ontworpen door prof. ir. M.J. Granpré Molière en in 1966 in gebruik genomen. Het gemeentehuis staat in het centrum van het dorp Oosterbeek. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig. Het gebouw kent een bijzondere sfeervolle uitstraling. Via het bordes bereikt u de verdieping waar zich de raadzaal en de trouwzaal bevinden. Vanzelfsprekend zijn er ook voorzieningen voor minder-validen en degenen die beperkingen in bewegen ondervinden. Komt u gerust eens een kijkje nemen, de gemeentebode geeft u graag een rondleiding!

Trouwen of partnerschap registreren

Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u dat eerst melden. Is uw ceremonie niet in het gemeentehuis leg dan eerst bij de locatie van uw keuze de datum en tijdstip vast. Meld uw huwelijk of partnerregistratie. Trouwt u bij ons in de gemeente, dan geeft u de melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap aan ons door. Trouwt u in een andere gemeente, dan meldt u uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap in die gemeente.

U meldt uw huwelijk of partnerregistratie minimaal 2 weken voordat u trouwt of een partnerschap registreert. De melding blijft maximaal 1 jaar geldig en is gratis.

Melding doorgeven

U meldt uw voorgenomen huwelijk of partnerregistratie door het formulier ‘Melding voorgenomen huwelijk' of 'Melding voorgenomen partnerschapsregistratie’  in te vullen. U stuurt het ingevulde formulier, samen met

een kopie van een geldig legitimatiebewijs van u en uw partner
een kopie van een geldig legitimatiebewijs van uw getuigen

per e-mail naar info@renkum.nl of per post naar Gemeente Renkum, Team Servicepunt, burgerzaken, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek.

Als de melding bij ons binnen is, kunnen wij de datum voor uw huwelijk of de partnerregistratie vastleggen. Deze datum is pas definitief nadat wij contact met u hebben opgenomen.

Bijzondere situaties

Overleg in bijzondere situaties eerst met de gemeente over de benodigde stukken. Dat geldt bijvoorbeeld als u:

in het buitenland bent geboren
niet de Nederlandse nationaliteit heeft
in het buitenland woont
als een vorig huwelijk is ontbonden in het buitenland

Neem ruim voor de melding contact op met de gemeente op (026) 33 48 111. Het kan een tijd duren voordat de benodigde stukken uit het buitenland in uw bezit zijn.

De ceremonie

In onze gemeente kunt u kiezen uit verschillende trouwlocaties. De kosten van het huwelijk of partnerregistratie zijn afhankelijk van de locatie die u kiest en het tijdstip.

Als u in onze gemeente trouwt kunt u uw voorkeur aangeven voor een trouwambtenaar en een aantal wensen aan ons doorgeven. Als u uw voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie heeft gemeld, sturen wij u een formulier waarmee u uw wensen kenbaar kunt maken.

Herbevestigen van het huwelijk

Als aanstaand bruidspaar denkt u natuurlijk nog niet aan een jubileum. Wellicht heeft u een kennis, vriend of familielid (vader/moeder) die binnenkort het huwelijksjubileum viert (121/2, 25 jaar of nog langer). Dit huwelijk kan worden ‘herbevestigd’. Tijdens het feest zal een ambtenaar van de burgerlijke stand van onze gemeente in vol ornaat verschijnen om het jubilerende bruidspaar toe te spreken en hen te vragen ook het ja-woord voor de toekomst te willen bevestigen. Natuurlijk heeft de ‘herbevestiging’ geen enkele juridische betekenis, de sfeer wordt geheel vormgegeven naar wens van het jubileumpaar en/of familie. Alle mogelijkheden die zijn genoemd voor locaties en tijdstippen zijn ook mogelijk voor het jubileumpaar. De tarieven zijn uiteraard ook hetzelfde.

Overige faciliteiten

Voor, tijdens en na de plechtigheid in het gemeentehuis is er gelegenheid om via de aanwezige geluidsinstallatie muziek naar uw keuze te laten spelen. Ook kunt u op verzoek bij het arriveren op het plein voor het gemeentehuis het carillon laten spelen. Verder kunt u ervoor kiezen om de plechtigheid op te nemen. Er is keuze uit een ruim assortiment trouwboekjes, de inhoud kunt u ook laten voorzien van sierletters (kalligraferen).

Overzicht trouwlocaties

Gemeentehuis in trouwzaal of raadzaal op maandag tot en met zaterdag: 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b in Doorwerth. Leg eerst bij het kasteel de datum en tijdstip van de ceremonie vast. Als u de bevestiging heeft ontvangen meldt u uw voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie bij de gemeente.
Hotel de Bilderberg, Utrechtseweg 261 in Oosterbeek
EventTheater Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3 in Oosterbeek
De Ommuurde Tuin, Kortenburg 16 in Renkum
Restaurant Klein Hartenstein, Utrechtseweg 226 in Oosterbeek
Oude Kerk, Benedendorpseweg 134 in Oosterbeek
Restaurant Campman, Hartenseweg 23 in Renkum
De Westerbouwing, met de locaties 'de Westerbouwing' en 'Kabels', Westerbouwing 1 in Oosterbeek
Lebret Zalen & Events, Lebretweg 51 in Oosterbeek
Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem, Kabeljauwallee 35 in Doorwerth
Fletcher Hotel-Restaurant De Buunderkamp, Buunderkamp 8 in Wolfheze
Tuin de Lage Oorsprong, van Borsselenweg 36 in Oosterbeek
Het Kerkje op de Heuvel, Koninginnelaan 24 in Heelsum
Restaurant De Kromme Dissel, Klein Zwitserlandlaan 5 in Heelsum 
De Beekdalhoeve (voorheen ‘Everwijnsgoed’), Bennekomseweg 160 in Renkum

Eigen huis of tuin

De ceremonie voor uw huwelijk of partnerschapsregistratie kunt u thuis laten voltrekken. Voorwaarde is wel dat uw woning, of die van een kennis of familielid, binnen de gemeentegrenzen van Renkum ligt. Voor een ceremonie in een woning moet u schriftelijk een verzoek sturen naar het College van burgemeester en wethouders, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. De woning wordt dan aangewezen als trouwlocatie.

Tarieven 2024 ( onder voorbehoud )

Let op! Informeer eerst bij ons of een huwelijk of partnerregistratie mogelijk is op uw voorkeursdag voordat u de horecagelegenheid reserveert. Stuur voor meer informatie een bericht naar e-mail burg.stand@renkum.nl of bel tussen 9.00 en 12.30 uur (026) 33 48 111.

Voordat u kunt trouwen of een partnerschap kunt registreren, moet u een melding maken van uw voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie.

Hieronder staan de verschillende locaties in onze gemeente waar u kunt trouwen of uw partnerschap kunt registreren. De tarieven en tijdstippen zijn per 1 januari 2023 en onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag en tijd Trouwzaal gemeentehuis - Raadszaal gemeentehuis - Overige trouwlocaties - Eigen locatie

maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur € 549,45 € 668,05 € 411,15 € 501,30
maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur € 824,20 € 942,80 € 411,15 € 501,30
zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur € 686,35 € 804,95 € 411,15 € 501,30
zaterdag na 17.00 uur € 1.029,50 € 1.148,10 € 411,15 € 501,30

Gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap

Woont u in de gemeente Renkum dan kunt u op maandag om 9.00 en 9.15 uur gratis trouwen. Als u in een andere gemeente woont dan kunt u alleen op de laatste maandag van de maand om 9.00 uur gratis trouwen.

Voorwaarden voor een gratis huwelijk of partnerschapsregistratie zijn:

niet in de trouwzaal of andere trouwlocatie, maar in de spreekkamer
geen toespraken
alleen bruidspaar en maximaal 2 getuigen zijn aanwezig
geen keuze in trouwambtenaar
geen ringen wisselen
duurt maximaal 15 minuten

Overige kosten

Trouwboekje (niet verplicht)   Trouwboekjes € 45,80
Kalligraferen trouwboekje € 24,10
Getuige van gemeente (als u zelf geen getuigen heeft) € 39,- per getuige
Benoeming eigen trouwambtenaar € 90,15
Annuleren van de huwelijksafspraak of partnerregistratie € 98,60

Meer informatie?

Natuurlijk kan dat. Graag zelfs! Tijdens kantooruren zijn de medewerkers van de afdeling Burgerzaken bereikbaar onder telefoonnummer (026) 3348111 of (026) 3348573. U kunt ons ook bezoeken, de openingstijden van de publieksbalie zijn: Maandag t/m donderdag:  08.30 uur - 13.30 uur Vrijdagmorgen: 08.30 uur - 12.00 uur Vrijdagmiddag gesloten. Bezoekadres: Gemeentehuis (begane grond), Generaal Urquhartlaan 4, Oosterbeek Postadres: Gemeente Renkum, afd. Burgerzaken, Postbus 9100, 6960 HA Oosterbeek.

Kijk ook eens op onze website www.renkum.nl. U vindt hier ook persoonlijke informatie over onze huwelijksambtenaren en tarieven.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation