Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Meppel

Gemeente Meppel
Grote Oever 26
7941 BJ Meppel

Trouwen in Meppel

Huwelijkslocaties in Meppel

Wanneer u in Meppel trouwt of uw partnerschap laat registreren kunt u kiezen voor één van de volgende locaties:

Villa Kalkoven Steenwijkerstraatweg Meppel
Stadhuis van Meppel aan de Grote Oever
Schouwburg Ogterop, Zuideinde Meppel
ZIZO eten & feesten, Steenwijkerstraatweg Meppel
De Havixhorst in De Schiphorst
Historische Gemeentehuis aan de Hoofdstraat

Het is ook mogelijk op een vrije locatie te trouwen. Informeer naar de mogelijkheden.

Melding van voorgenomen huwelijk

Let op: in ondertrouw is gewijzigd per 1 september 2015

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer. Heeft u het voornemen om met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Dan maakt u hiervan wel een melding. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u gaat trouwen of het geregistreerd partnerschap aangaat.

Wat verandert:

De melding wordt volledig gratis.

U hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.

Wat hetzelfde blijft:

De melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap doet u minstens 2 weken en maximaal 1 jaar vóór de trouw- of geregistreerd partnerschapsdatum. Wacht u na de melding langer dan 1 jaar met trouwen of geregistreerd partnerschap? Dan moet u opnieuw melding van uw voornemen doen.

U heeft nog steeds dezelfde documenten nodig voor het aangaan van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap.

Trouwambtenaren Meppel

Trouwambtenaren van de gemeente Meppel stellen zich aan u voor.

Achtereenvolgens  Tilly Konings-Fick, Jeannet Mosterman-Veen, Johan Veneman, Anita Westenbrink, Corien Vrijhof, Hans de Vries en Jacolien Verbeek.

Tilly Konings-Fick

Alweer een aantal jaren ben ik als BABS in dienst van de gemeente Meppel en nog steeds ben ik enthousiast over deze baan. Zelf zie ik mijn functie als BABS meer als mijn hobby dan als werk.

Waarom vind ik deze baan zo ontzettend leuk?

Omdat ik telkens weer aardige mensen ontmoet, die allemaal hun eigen verhaal vertellen.

Omdat ik op mijn manier een bijdrage kan leveren aan een onvergetelijke dag.

Omdat ik het als een uitdaging zie om maatwerk te leveren, wensen in te passen.

Een plechtige ambtenaar van de burgerlijke stand ben ik niet, maar wel iemand voor wie humor en spontaniteit belangrijk zijn. Omdat mijn toespraken altijd persoonlijke toespraken zijn, is een “trouwgesprek” een must. Dit gesprek vindt altijd geruime tijd vóór de trouwdag plaats. Na dit gesprek is het bruidspaar “van mij”!! De toespraak komt “bijna vanzelf” op papier. Op de trouwdag heb ik deze papieren wel bij me, maar hoef ze nauwelijks te gebruiken, omdat ik weet wat ik aan en over het bruidspaar wil vertellen.

Helaas ben ik niet elke dag van elke maand beschikbaar. De reden hiervan is, dat ik nog meer hobby’s heb, zoals reizen. Trouwen jullie tussen half november en half april dan kan en wil ik graag iets voor jullie betekenen!

Jeannet Mosterman-Veen

Eigen inbreng is van harte welkom! Want elk bruidspaar heeft iets eigens. Daarom is ook elke huwelijkstoespraak authentiek. Soms vertelt een bruidspaar zelf iets, of levert een vriend of familielid een mooi verhaal. Voorafgaand aan jullie huwelijk bespreken we daarom jullie wensen en mogelijkheden. Zo maken we samen een boeiende en persoonlijke toespraak. Helemaal op jullie eigen manier. Als je dat wilt, heb ik natuurlijk ideeën om jullie en jullie genodigden te inspireren. Je leert bij huwelijken heel veel waardevolle mensen kennen, met even zoveel eigen verhalen en bijzonderheden.

Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) ben ik al jaren. Eerst in Nijeveen en nu ook in Meppel. Omgaan met mensen en groepen, is mijn dagelijks werk als praktijkopleider in de zorg. Interesse in de ander, direct in contact met medemensen: het is heel verrijkend en vooral leuk. Dat geldt trouwens ook voor mijn hobby’s: tennis, reizen en spannende boeken! Daarnaast houd ik van wandelen en fietsen in het ruime landschap van de Nijeveense Bovenboer, want daar woon ik met man en kinderen.

Johan Veneman

Ik werk sinds augustus 2006 als directeur op SBO de Reestoeverschool in Meppel. Sinds mei 2009 ben ik in dienst getreden als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Meppel. Ik vind het geweldig om in deze functie een bijdrage te mogen leveren aan een bijzondere dag voor het bruidspaar. Ik ben geïnteresseerd in mensen, het leven dat zij leiden en de keuzes die zij hierin maken.

In samenspraak met het toekomstige bruidspaar wordt de huwelijksvoltrekking of de partnerschapregistratie iets persoonlijks, waar u met een goed gevoel aan terug zult denken. Mijn speeches zijn niet zwaar en belerend. Wel met aandacht voor mensen, de mooie dingen des levens en met humorvolle ondertoon.

Anita Westenbrink

"Trouwen, gewoon heel bijzonder!"

Ons eigen, authentiek verhaal. Persoonlijke aandacht voor onze gasten. Met veel warmte en als het kan ook met wat humor. Een unieke dag een speciaal accent geven. Iedere relatie heeft een verschillende uitstraling. Op onze trouwdag krijgt die een fraaie vorm. En een goede herinnering aan een bijzonder moment. Een echt, eenmalig gevoel.

Voor mij een uitdaging: jullie wensen samen invullen. Met veel ideeën in een goed gesprek. Gezellig, maar ook best intensief. Net als de trouwceremonie in het stadhuis of op een andere mooie plek. Jullie belevenis, die blijft in jullie gedachten ook na dat ene unieke moment.  Een ontspannen sfeer om zonder stress ‘ja’ te zeggen.

Thuis nemen we het hele programma samen door. Iets uitspreken voor een speciaal iemand? Wie geeft de ringen aan? Oma of opa vooraan, om alles goed te kunnen horen? Maar vooral: Ons verhaal! Onze ontmoeting, deze dag van ons! Wat maakt dat juist wij van elkaar houden? Wat  waarderen wij in elkaar? Hoe laten we dat vandaag samen zien? Hoe geven we ons vertrouwde gevoel aan iedereen mee?

Jacolien Verbeek

Bruid en bruidegom, dames en herenhuwelijk, verschillende nationaliteiten en dat in alle leeftijden variërend. Nog steeds op zoek naar een trouwambtenaar om jullie ceremonie een gezicht te geven?

Mijn naam is Jacolien Verbeek, een jonge- enthousiaste en creatieve vrouw die gepassioneerd is door de trouwwereld. Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door het ambtenaarschap. Elke woensdagmiddag was het trouwmiddag en stond ik vooraan het huwelijk van mijn vriendjes en vriendinnetjes te voltrekken. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder maar de fascinatie en het enthousiasme zijn altijd gebleven. Na een aantal jaren in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt, ben ik weer gevestigd in Nederland. In 2010 ben ik beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeente Meppel.

Als trouwambtenaar ben ik er voor trouwkoppels die meer van een huwelijksvoltrekking verwachten. Voor trouwkoppels die uitgesproken wensen hebben, waarbij de wettelijke regels samen gaan met de wens. Voor trouwkoppels die de officiële ceremonie als het romantisch hoogtepunt van de ultieme trouwdag zien.

De officiële ceremonie is jullie moment, waarbij jullie in de spotlights staan. Tijdens dit moment wordt er stil gestaan bij het verleden, heden en de toekomst. De relatie met familie en vrienden, dingen die je dagelijks bezig houden, zoals werk, passie en fantasie. Het verhaal is persoonlijk, de stijl is interactief. Met gevoel voor sfeer wordt er voor jullie een stijlvolle en levendige trouwceremonie gecreëerd, een moment voor het leven.

Corien Vrijhof

Mijn naam is Corien Vrijhof. Ik ben moeder van twee mooie zonen en ik ben werkzaam in de commerciële sector. Ik sta midden in het leven en geniet hier met volle teugen van.

Dat ik ambtenaar van de burgerlijke stand geworden ben heeft te maken met het feit dat ik het heel fijn vind om me af te stemmen op mijn medemens en verbinding te maken. Niet alleen “in de echt verbinden” maar echt verbinden.

Mijn opleidingen sluiten hier goed bij aan, ik heb de HBO-J afgerond en daarnaast ben ik kindercoach.

Natuurlijk wil ik jullie graag leren kennen maar het is belangrijk dat jullie weten wie ik ben en wat mijn karaktereigenschappen zijn. Ik ben positief, enthousiast, humoristisch, adrem, ik houd van luchtigheid maar kan absoluut de diepte in, alles op maat.

Denken jullie na het lezen van dit verhaaltje ; dit is de ambtenaar die ons aanspreekt?........ dan verheug ik me erop om jullie te ontmoeten en een bijdrage te leveren aan jullie mooiste dag!

Hans de Vries

Gefeliciteerd, jullie besluit staat vast, jullie gaan trouwen! En wie weet, misschien wordt dit wel de mooiste dag van je leven van je eigen-ik naar het samen-wij, een stap die door sommigen al veel eerder is gemaakt en door anderen nog maar moet worden gezet. Dat geeft vertrouwen in elkaar en in de toekomst. En als die dag dan naderbij komt, kom je samen voor tal van vragen te staan. Bijvoorbeeld: Waar houden we ons feest, wie nodigen we uit, maar ook: wie mag ons trouwen? Voor dat laatste is een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand beschikbaar. En mag ik met veel genoegen een van die trouwambtenaren van de gemeente Meppel zijn!

Als gepensioneerd gemeentesecretaris, die ook nog eens zijn eigen zoon heeft mogen trouwen, trek ik al veel jaren op met a.s. bruidsparen. Het is prachtig om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan een belangrijke dag in het leven van twee verwachtingsvolle mensen. Daarom ook doe ik dit werk met veel enthousiasme. Wanneer jullie voor mij kiezen krijg je te maken met een bevlogen, ervaren trouwambtenaar. Iemand die graag van jullie hoort wie jullie zijn, maar ook wat je voor elkaar wilt betekenen en wat voor jullie belangrijk is in het leven. Want elk mens is immers uniek, net zoals jullie dat zijn. Samen bespreken we dit alles in een open contact zodat op de feestelijke dag zelf jullie, maar ook jullie gasten, getuige mogen zijn van een passende ceremonie die helemaal op jullie is toegesneden. Daarom hoop ik binnenkort kennis met jullie te mogen maken.

Tarieven 2022 (onder voorbehoud)

Huwelijk op het stadhuis

dinsdag ochtend 8:30 uur of 9:00 uur € 0,00

Stadhuis budgethuwelijk

dinsdag 09.30, 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.00 € 110,00

Huwelijk in het oude gemeentehuis (Secretarie) of het stadhuis of schouwburg Ogterop

maandag t/m vrijdag 10.00 - 18.00 € 386,30
zaterdag 10.00 - 16.00 € 901,30

Buiten de bovengenoemde tijden geldt een toeslag van € 504,95.

Huwelijk in De Havixhorst of ZIZO eten & feesten

Maandag t/m vrijdag 08.30 – 18.00 uur € 611,80
Zaterdag 10.00-16.00 € 1191
Buiten de bovengenoemde tijden geldt een toeslag van € 504,95.

Villa Kalkoven

maandag t/m vrijdag 08.30 - 18.00 € 611,60
zaterdag 10.00 - 16.00 € 1191
Buiten de bovengenoemde tijden geldt een toeslag van € 504,95.

Huwelijk op vrije locatie

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 18.00 € 611,60
Zaterdag 10.00 – 16.00 € 1191
Buiten de bovengenoemde tijden geldt een toeslag van € 504,95.

Overige kosten

Trouwboekje € 24,25
Extra kosten kalligraferen trouwboekje € 18,40
Kalligraferen bijschrijving kind  € 7,15
Gebruik getuigen in dienst van de gemeente € 32,45
Afschrift akte € 15,40
Verklaring huwelijksbevoegdheid € 25,10
Benoemen externe ambtenaar burgerlijke stand voor een dag € 110
Annuleren van een huwelijk binnen 14 dagen voor de trouwdag € 95,95
Omzetting van geregistreerd partnerschap in huwelijk, zonder gebruik te maken van een trouwzaal € 112,30

Meenemen

Een (kopie van een) geldig legitimatiebewijs zoals paspoort, identiteitskaart of rijbewijs van beide partners

Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van elke getuige, minimaal 2, maximaal 4

Meer informatie

Neem voor meer informatie, bijvoorbeeld over de trouwambtenaren, contact met ons op via mail postbus@meppel.nl of bel het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0522.

Grote Oever 26
7941 BJ MEPPEL
Telefoon 14 0522
postbus@meppel.nl

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation