Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Maasdriel

Gemeente Maasdriel
Kerkstraat 45
5331 CB Maasdriel

Trouwen in Maasdriel

Trouwen in Maasdriel betekent een onvergetelijke dag in een prachtige omgeving. Of je nu kiest voor een romantische buitenlocatie met uitzicht op de rivier de Maas of een historische locatie met oude charme, Maasdriel biedt een scala aan mogelijkheden voor jullie droombruiloft!

En een droombruiloft begint natuurlijk bij de perfecte trouwlocatie. Daar kunnen wij heel goed bij helpen. Op onze website hebben wij namelijk een pagina ingericht met alle mooie, beschikbare trouwlocaties in Maasdriel. Dankzij de handige filters kun je eenvoudig een selectie maken tussen de locaties die sowieso niet aan de eisen voldoen. En wist je dat we ook reviews van bruidsparen verzamelen? Zo kun je snel een eerste impressie krijgen van ervaringsdeskundigen. En als je een trouwlocatie hebt gezien die je aanspreekt, kun je natuurlijk direct contact opnemen om een afspraak te maken en de sfeer te komen proeven! 

Met prachtige natuur, historische gebouwen en moderne locaties, is Maasdriel de perfecte plek voor het huwelijksfeest. Of jullie nu een kleine, intieme ceremonie wensen of een groot feest met familie en vrienden, Maasdriel heeft voor elk wat wils. Kijk gerust eens tussen de beschikbare trouwlocaties in de gemeente Maasdriel. Van kasteel tot boot tot landgoed, voor ieder sprookje is er een trouwlocatie beschikbaar. 

Trouwen in Maasdriel betekent ook genieten van de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking en proeven van de heerlijke lokale gerechten. Er zijn tal van cateraars en traiteurs beschikbaar om een geweldig bruiloftsdiner te verzorgen. Deze cateraars kun je overigens ook vinden op onze website. Kijk eens bij ‘categorieën’ en vervolgens klik je bij het gewenste onderwerp ‘professionals’ aan. 

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met plannen van jullie droomhuwelijk in Maasdriel. Bekijk onze website voor meer informatie over trouwlocaties, leveranciers en hulp bij het regelen van jullie trouwdag. Succes met het plannen!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

In onderstaande tabel vindt u de prijzen die gelden voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Maasdriel.

Deze kosten betaalt u aan de gemeente. Hierin zijn de kosten die de locatie in rekening brengt niet opgenomen. Informeer hierover met de eigenaar van de locatie waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt aangaan.

Kiest u voor een eigen locatie dan worden onderstaande tarieven verhoogd met € 187,-. Let op: voor het kiezen van een eigen trouwambtenaar zijn extra kosten verbonden.

Maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur € 470,00
Op werkdagen na 17:00 uur € 739,00
Op zaterdag of zondag tussen 9:00 en 17:00 uur € 670,00
Op zaterdag of zondag na 17:00 uur € 939,00
Sober huwelijk of partnerschap op maandag tussen 10:00 en 10:15 uur € 148,00
Gratis huwelijk of partnerschap op dinsdag tussen 10:00 en 10:15 uur € 0,00
Trouwboekje of partnerschapsboekje (kan nodig zijn bij kerkelijke inzegening) € 40,00
Getuige van de gemeente (als u zelf geen getuige heeft). Prijs per getuige € 27,00

Prijzen voor het annuleren of wijzigen van een datum, tijdstip of locatie

tot 14 dagen voor de datum van de ceremonie € 31,00
binnen 14 dagen voor de datum van de ceremonie € 187,00

Aanvragen trouwambtenaar andere gemeente

De extra kosten voor de aanwijzing van een al beëdigde BABS zijn € 101,-.

Aanvragen familielid of vriend(in) als trouwambtenaar

De extra kosten voor de aanwijzing en beëdiging zijn € 383,-. Bij een gratis of een sober huwelijk kunt u geen trouwambtenaar voor één dag laten aanwijzen.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation