Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Lochem

Gemeente Lochem
Hanzeweg 8
7241 CR Lochem

Trouwen in Lochem

Een bijzondere gebeurtenis

Wij feliciteren u van harte met uw voornemen binnenkort uw huwelijk of partnerschapsregistratie te laten voltrekken in de gemeente Lochem.

We zijn verheugd dat u onze gemeente heeft uitgekozen om deze voor u zo bijzondere gebeurtenis te laten plaatsvinden. Een keuze waarvan u zeker geen spijt zult krijgen. Het moet een dag worden waaraan u met veel plezier terugdenkt. Hiervoor moet uiteraard veel geregeld worden. Voor zover mogelijk, zullen we u graag terzijde staan om deze voor u zo belangrijke dag onvergetelijk te maken.
Met genoegen bieden wij u daarom deze pagina aan. Deze pagina bevat informatie over wat u moet regelen rondom de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie in de gemeente Lochem. Ook is er aandacht voor de voorbereidingen van uw huwelijk of partnerschapsregistratie en voor alles wat er verder te regelen valt voor het feest. 
Namens het gemeentebestuur wensen wij u een onvergetelijke en fijne dag en heel veel geluk toe voor uw gezamenlijke toekomst.

Trouwlocaties

U kunt trouwen of uw partnerschap registreren in het gemeentehuis:

Raads- / trouwzaal
Hanzeweg 8
7241 CR Lochem

U kunt ook zelf een plek kiezen. Deze plek moet wel aan een aantal eisen voldoen:
De plek is openbaar. Er kan niet getrouwd worden in bijvoorbeeld een luchtballon, een rijdend voertuig of op een boot. De plek mag niet in strijd zijn met de goede zeden.

Melding van voorgenomen huwelijk

De eerste officiële stap bij trouwen of een geregistreerd partnerschap is om een melding hiervan te maken in de gemeente waar u wilt trouwen. De aangifte (ook wel ondertrouw genoemd) is met ingang van 1 september 2015 vervallen. 
Het huwelijk of geregistreerd partnerschap kan na 14 dagen na ontvangstdatum van de  melding bij de trouwgemeente voltrokken worden. En moet binnen 1 jaar na ontvangstdatum van de melding bij de trouwgemeente voltrokken zijn.

Let op

U kunt niet trouwen op christelijke en nationale feestdagen;Bent u in het buitenland geboren of woont u in het buitenland dan raden wij u aan om eerst telefonisch contact (0573-289 222) met ons op te nemen.

Trouwtijden

U kunt in het gemeentehuis trouwen of het partnerschap laten registreren op
maandag t/m vrijdag: tussen 8.30 en 16.30 uur ,zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur.Op maandag- en donderdagochtend tot 09.00 uur is een huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie in het gemeentehuis kosteloos. U betaalt dan wel voor het trouwboekje en de diverse uittreksels.

Muziek

Indien u muziek ten gehore wilt brengen voor, tijdens of na de huwelijksvoltrekking, dan is dit mogelijk. Wij verzoeken u alleen uw ceremoniemeester hierover van tevoren contact met ons te laten opnemen.

Confetti

Het is niet toegestaan confetti te strooien in en buiten het gemeentehuis.

Ambtenaar van de burgerlijke stand

In de gemeente Lochem kunt u zelf een ambtenaar van de burgerlijke stand uitkiezen en contact met hem of haar opnemen.
Een brochure waarin de ambtenaren van de burgerlijke stand zich aan u voorstellen, wordt u toegezonden zodra u een reservering heeft gemaakt. U kunt de ambtenaar van uw keuze zelf benaderen. Wel verzoeken wij u ons uw keuze mee te delen zodat wij de betrokken ambtenaar van de burgerlijke stand enkele gegevens kunnen toesturen. 

Er zijn in Lochem Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (BABS) die huwelijken voltrekken. U kunt zelf contact opnemen met één van hen en uw wensen met hem of haar bespreken. Op deze pagina stellen zij zich voor.

Maria Rotteveel-Kinkhuis

Adres: Zutphenseweg 80, 7211 ED Eefde
Telefoon: 0575-540200
E-mail: maria.rotteveel@outlook.com
Geboortedatum: 23 juli 1945
Beroep: Wijkverpleegkundige
Hobby’s/vrije tijd: Tuinieren, muziek, dans, bloemschikken, literatuur en lekker koken.

Ik ben blij dat ik sinds 1997 met veel plezier huwelijken en partnerschappen heb mogen sluiten. Na jarenlang als wijkverpleegkundige te hebben gewerkt heb ik veel mensenkennis opgedaan. Dit kan ik nu heel goed gebruiken in deze functie. En door mijn jarenlange verblijf in Tanzania spreek ik mijn talen goed en leerde ik veel over andere culturen. De liefde tussen mensen maakt me blij en ik wil daar graag over filosoferen. Graag maak ik een afspraak met u om van deze dag iets buitengewoons te maken.

Caroline van Wijhe-de Boer

De Vraag is gesteld, jurken en pakken worden uitgezocht en kaarten zijn al onderweg. Nu de ceremonie! Daar help ik jullie maar wat graag bij.

Mijn naam is Caroline van Wijhe, tekstschrijver, vertaler, zelf ook getrouwd (ik spreek dus uit ervaring) en moeder van drie kleine kinderen. Ik teken met liefde en empathie jullie verhaal op. Niet te zwaar, maar ook met oog voor gewichtige zaken. Mail of bel me, en dan praten we samen verder.

Telefoon: 06-34556683 
E-mail: babscarolinetrouwt@gmail.com
Beroep: tekstschrijver en vertaler
Hobby’s en vrije tijd: koken en bakken, schilderen 

Nel Oolman-van Gerrevink

Adres: Broekstraat 4a, 7217 SL Harfsen
Telefoon: 0573-431794
E-mail: n_oolman@hotmail.com
Geboortedatum: 25 maart 1951
Beroep: receptioniste-telefoniste
Hobby’s/vrije tijd: Omroepen bij paardenkeuringen (Haflingers), zingen in cantorij, koor en dialectgroepje.

Geluk. Gelukkig zijn. Gelukkig maken. De basis van een mooi leven samen, van jullie huwelijk. Graag wil ik een (bescheiden) bijdrage leveren aan dit geluk. Door op de mooiste dag van jullie leven, de trouwdag, jullie huwelijk te sluiten met een toespraak op maat. Mijn ervaring als presentatrice bij muzikale optredens en paarden- evenementen komt me van pas om er een persoonlijk gebeuren van te kunnen maken, op de manier, die het beste bij jullie past, waarbij zeker de humor niet mag ontbreken. Ik wens jullie nu al vast toe, dat je elkaar gelukkig maakt. Veel geluk!

Cathie Hoek-Groeneweg

Adres: Torenmolenlaan 45, 7241 VL Lochem
Telefoon: 06-19188351
E-mail: cathie@mhjhoek.com
Geboortedatum: 22 december 1958
Beroep: Oorspronkelijk jurist, nu correspondent huis-aan-huisblad, tekstredacteur en cursist stemacteren
Hobby’s/vrije tijd: Zangles, theaterkoor, piano, creatief schrijven

Een veelbewogen leven leerde me de waarde van veerkracht en doorleefde wijsheid, van relativeren zonder zachtheid te verliezen. In het contact met anderen zoek ik verbinding, met aandacht en een open geest als uitgangspunten. Ik laat me graag inspireren door de charme, echtheid en milde humor van de Ierse cultuur. De poëtische manier van verhalen vertellen, waarbij klank en ritme een extra dimensie kunnen geven, is een leidraad voor me. Mijn kracht: de essentie vatten uit de geschiedenis van een bruidspaar, met oog voor subtiele nuances en persoonlijke wensen. Mijn missie: een toespraak componeren die sprankelt, ontroert, verrast en recht doet aan jullie unieke band. Die uitdaging is ook voor míj iedere keer weer een boeiend avontuur...

Willem de Rode

Adres: Esdoornlaan 10, 7213 WV Gorssel
Telefoon: 0575-492085
E-mail: w.derode@planet.nl
Geboortedatum: 9 maart 1948
Beroep: Oud-Luchtmachtofficier
Hobby’s/vrije tijd: Klassieke auto’s, luchtvaart, reizen, golf, koken en lezen

In 1999 werd ik beëdigd als trouwambtenaar en heb sindsdien veel huwelijken en partnerschappen mogen sluiten. In 2003 heb ik de luchtverkeersleiding van de luchtmacht vaarwel gezegd, maar werk nog steeds parttime. Klassieke auto's, koken en reizen zijn enkele van mijn liefhebberijen. Jullie kunnen van mij een ongedwongen huwelijksvoltrekking verwachten, toegesneden op jullie persoon en op de gasten. Overigens spreek ik heel behoorlijk Engels en Duits. Misschien tot ziens bij ons voorgesprek!

Jo Brinkhuis

Adres: Kazernestraat 5, 7211 BL Eefde
Telefoon: 0575-517926
E-mail: j.brinkhuis@chello.nl
Geboortedatum: 2 april 1956
Beroep: Rechercheur
Hobby’s/vrije tijd: Sport in het algemeen met name voetbal, lezen en vakanties

Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand zijn is voor mij een eer. BABS zijn verveelt nooit omdat geen enkel huwelijk of geregistreerd partnerschap hetzelfde is. Je mag een bijdrage leveren op de mooiste dag van twee mensen. Elke keer is het weer een uitdaging en daar doe ik ook alle moeite voor om de speech geheel op het paar te schrijven. Behalve voor het paar is het voor de aanwezige gasten ook feest en is het mijn streven dat de ceremonie nog lang positief in het geheugen van alle aanwezigen blijft hangen. Mocht de keus op mij zijn gevallen maak ik graag nader kennis met jullie om er samen iets moois van te maken.

Willem Stortelder

Liefde tussen twee mensen bezegelen doe je niet zomaar, het is een daad voor het leven. Als Babs daarbij een rol spelen is voor mij een voorrecht. Ik wil dat doen op een voor jullie passende manier, geen mens is hetzelfde en elke trouwerij eenmalig. Ik zie het als mijn taak om het ultieme moment van het Ja-woord gebeiteld in je geheugen achter te laten en getuigen en gasten daar vol bij te betrekken. Om dat goed en persoonlijk te kunnen doen ga ik je veel vragen en goed luisteren. Zodat het ceremoniële deel van jullie trouwdag voorbode wordt van een feest om nooit te vergeten.

Telefoon:06-45066331
E-mail:willem@21lobsterstreet.com
Beroep:Internationaal spreker/moderator/analist rond creativiteit en drijfveren Hobby’s en vrije tijd:Natuur en theater

Tarieven 2022 (Onder voorbehoud)

De plek en de dag bepalen welke kosten u de gemeente betaalt voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap kost. Dit kan niet op officiële feestdagen.

In het gemeentehuis:

Maandag tot en met vrijdag: € 442,00
Zaterdag: € 812,00

Op een andere plek naar keuze:

Maandag tot en met vrijdag: € 419,00
Zaterdag of zondag: € 752,00

Flitshuwelijk:

Maandag tot en met woensdag: € 100,60

Trouw- of partnerschapsboekje:

Het boekje zelf: € 33,40
Kalligraferen in het boekje: € 10,00 extra
Kind bijschrijven: € 5,00

U kunt ook kiezen voor een gemeenteambtenaar als getuige:

€ 66,50 per getuige.

Flitshuwelijk

U kunt ook kiezen voor een flitshuwelijk. Hierbij kunt u ringen wisselen.

De voorwaarden hiervoor zijn:

U trouwt in het gemeentehuis van Lochem.
U kunt trouwen op maandag tot en met woensdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Het huwelijk wordt voltrokken door een medewerker en niet door een trouwambtenaar. Er mogen 10 personen aanwezig zijn (inclusief bruidspaar).

Gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap

Onder de volgende voorwaarden kunt u gratis trouwen:

U trouwt in het gemeentehuis van Lochem.
U trouwt op maandag om 8.30 uur of 9.00 uur.
Minimaal één van de partners woont in de gemeente Lochem.
De ceremonie beperkt zich tot het ja-woord geven en het ondertekenen van de akte.Behalve het bruidspaar zijn alleen de getuigen aanwezig.

Meer informatie vindt u op de website van de rijksoverheid.

Kom langs in het gemeentehuis Lochem

Op afspraak

Maandag | Dinsdag | Woensdag: 8:30 - 17:00
Donderdag: 8:30 - 20:00
Vrijdag: 8:30 - 12:30

Vrije inloop burgerzaken

Werkdagen: 8:30 - 10:30

Kom langs bij het gemeenteloket Gorssel

Alleen op afspraak

Alleen voor burgerzaken

Woensdag: 8:30 - 17:00

Den Oldenhof
Hoofdstraat 45
7213 CR Gorssel

Contact met de gemeente

Wij maken graag tijd voor u, maak daarom een afspraak en voorkom wachttijd.

Online afspraak maken

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation