Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Beverwijk

Gemeente Beverwijk
Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Trouwen in Beverwijk

De meeste mensen kennen Beverwijk van de welbekende Bazaar, ook wel Zwarte Markt genoemd. Het is de grootste overdekte markt van Europa. Zeker een happening om eens te bezoeken. Maar wat alleen de inwoners van Beverwijk zelf weten, is dat je hier prachtige trouwlocaties kunt vinden. 

Sterker nog: er zijn maar liefst veertien trouwlocaties in Beverwijk te vinden. Benieuwd welke dat zijn? Klik dan op de link in de tekst hierboven. We hebben ze voor je verzameld op één pagina zodat je een handig overzicht hebt. Ook kun je op de Google Maps-kaart direct zien waar deze trouwlocaties zich bevinden in Beverwijk. En klik je op één van de trouwlocaties, dan krijg je alle handige contactinformatie te zien. Maar dat is nog niet alles. Sommige bruidsparen die jullie voorgingen bij één van de trouwlocaties, hebben een review achtergelaten. Zo kunnen jullie een goede inschatting maken of de trouwlocatie ook écht goed bevalt bij ervaringsdeskundigen. 

Terug naar de trouwlocaties in Beverwijk. Er zijn verschillende oude gebouwen waarin je kunt trouwen, bijvoorbeeld in de kerk (uiteraard), maar ook bij een rederij, club, hotel of zelfs eetcafé. Kortom: er is voor ieder wat wils. 

Uiteraard behoort gratis trouwen in Beverwijk ook tot de opties. Dit kan op maandag en donderdag vanaf 9:15. Hierbij kunnen jullie geen gasten uitnodigen (enkel de getuigen) en jullie kunnen dan gebruik maken van een vergaderruimte. Niet heel romantisch, dus… Maar wel praktisch. 

Toch liever een knalfuif? Bekijk dan alle trouwlocaties in Beverwijk op onze website! Hiervoor moet je iets dieper in de buidel tasten, maar dan kan je jullie trouwfeest ook precies zo inrichten als je zelf graag wil. Je hoeft weinig tot geen rekening te houden met beperkingen of bepaalde regels. Want: wie betaalt, bepaalt. En in overleg is er heel veel mogelijk. Succes met het vinden van de perfecte trouwlocatie in Beverwijk! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (Onder voorbehoud )

Eenvoudige ceremonie in vergaderruimte k003 zonder gasten: gratis

Dag: maandag en donderdag
Tijd: 09.15 uur
Alleen als u inwoner van Beverwijk bent. Bij de voltrekking zijn, buiten het bruidspaar, alleen de getuigen aanwezig

Eenvoudige ceremonie in vergaderruimte k003 met 8 gasten: € 122,20

Dag: maandag en donderdag
Tijd: 9.30 uur
Bij de voltrekking zijn naast het bruidspaar, maximaal 8 personen (inclusief getuigen) aanwezig

Ceremonie in de Raadzaal. Maximaal 80 gasten (zie ook de website de van de Rijksoverheid(externe link)): € 530,10

Dag: maandag tot en met vrijdag
Tijd: tussen 9.30 uur en 11.30 uur. En tussen 13.30 uur en 16.30 uur

Trouwen op locatie, binnen de gemeentegrenzen van Beverwijk en als gemeente huis aangewezen: € 618,45

Dag: maandag tot en met vrijdag
Wilt u na 16.30 uur trouwen? Dan komen er extra kosten bij van € 147,30

Trouwen op locatie éénmalig aangewezen (is geen permanente trouwlocatie): € 718,45

Dag: maandag tot en met vrijdag
Wilt u na 16.30 uur trouwen? Dan komen er extra kosten bij van € 147,30

Trouwen op locatie binnen de gemeentegrenzen van Beverwijk en als gemeente huis aangewezen: € 883,60

Dag: zaterdag, zondag en feestdagen
Wilt u na 16.30 uur trouwen? Dan komen er extra kosten bij van € 147,30

Trouwen op locatie éénmalig aangewezen (is geen permanente trouwlocatie): € 983,60

Dag: zaterdag, zondag en feestdagen
Wilt u na 16.30 uur trouwen? Dan komen er extra kosten bij van € 147,30

Trouw- of partnerschapsboekje of duplicaat € 30,95
Omzetten geregistreerd partnerschap naar huwelijk (geen ceremonie) € 82,95
Kosten eigen ambtenaar van de burgerlijke stand € 143,70
Geen getuigen? Dan verzorgt de gemeente getuigen voor u
Per getuige betaalt u € 29,90

Wilt u annuleren binnen  3 maanden van de afgesproken datum, dan zijn de kosten:

Zonder ceremonie bedragen deze kosten € 55,30
Met ceremonie bedragen deze kosten € 117,85

Eenvoudig trouwen/registreren

Op maandag en donderdag om 9.30 uur kunt u in andere ruimte dan de raadzaal trouwen. Er vindt dan een eenvoudige ceremonie plaats met de beide partners en maximaal 4 getuigen, maar zonder bode en toespraak. Uw gezelschap mag uit maximaal 15 personen bestaan (inclusief beide partners en getuigen).

Omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk

Het is mogelijk in iedere gemeente in Nederland om uw geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk. Dit kan aan de balie of met een ceremonie (zonder getuigen op de akte). Er hoeft vooraf geen melding van het voorgenomen huwelijk worden gemaakt (voorheen ondertrouw).

Ik ben in het buitenland getrouwd. Hoe registreer ik mijn huwelijk in Nederland?

Als u in het buitenland bent getrouwd en in de gemeente Beverwijk woont, moet u uw huwelijk in Nederland laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). U regelt dit wanneer u weer terug bent in Nederland. De registratie van uw in het buitenland voltrokken huwelijk is een wettelijke verplichting. Een van u beiden komt daarvoor persoonlijk naar het Stadhuis. Maak hiervoor een afspraak. Meenemen:

de originele huwelijksakte (geen kopie), eventueel met legalisatie. Als de akte niet in het Nederlands, Engels, Duits of Frans is, dan moet u een vertaling laten maken door een beëdigd vertaler

een geldig identiteitsbewijs

De ambtenaar vertelt u hoe lang het duurt voordat uw huwelijk is ingeschreven. Dit kan per situatie verschillen. Registratie van uw buitenlandse huwelijk op het Stadhuis is gratis. Ook als u niet in Nederland woont, kunt u uw buitenlandse huwelijksakte in Nederland laten vastleggen in de registers van de Burgerlijke Stand. Er wordt dan een Nederlandse huwelijksakte opgemaakt. Dit kan als een van u de Nederlandse nationaliteit heeft of erkend vluchteling is. U kunt daarvoor terecht bij de gemeente Den Haag. Later kunt u altijd een volledig afschrift van de Nederlandse huwelijksakte opvragen. De registratie is niet verplicht. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Den Haag.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation