Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Een mooie ceremonie met een lach en een traan


De mooiste dag van je leven breekt aan, eindelijk ga je trouwen met je grote liefde. Alles is tot in de puntjes voorbereid en geregeld: de jurk, het pak, het bruidsboeket, de gasten, de getuigen, de ceremonie en het feest. Voor het officiële ja-woord neemt de trouwambtenaar het woord en… hij houdt een standaard praatje, verspreekt zich in jullie namen en gaap, wat is het saai. Dat kan helemaal anders.


Naast cabaretier is Onno Innemee uit Leiden ook Babs, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand dus. Een goede vriend en collega-cabaretier vroeg of hij zijn huwelijksvoltrekking wilde doen. Uiteraard! Het werd een bijzondere gelegenheid met humor en een emotioneel randje. Een grote eer en sindsdien richt Onno Innemee zich meer op deze huwelijksvoltrekkingen. Zijn ervaring bij de meeste huwelijken is namelijk dat de standaard trouwambtenaar zoals hierboven geschetst er maar een onpersoonlijk en saai verhaaltje van maakt. Zonde, want dat hoeft het echt niet te zijn.


Onno Innemee vindt het een groot feest om het huwelijk te voltrekken en hij maakt er ook echt een feestje van, uiteraard met de nodige ernst. Een huwelijksvoltrekking van zijn hand is intiem, vol humor en allesbehalve clichématig. Als cabaretier heeft hij natuurlijk alle ervaring om wat humor in de ceremonie te stoppen. Ook voelt hij goed aan wat de toon en inhoud van het verhaal moeten zijn. In overleg met het bruidspaar worden stand-up grappen gemengd met persoonlijke verhalen. Ruim voorafgaand aan de trouwdatum spreekt hij met het paar af om hun verhalen en details over elkaar, de relatie en de familie te horen. Vervolgens maakt hij een onvergetelijke toespraak met humor, herkenning, emotie en betrokkenheid voor de grote dag. Elke trouwdag is uniek, Onno Innemee maakt deze mooie gebeurtenis nog unieker. Hij staat garant voor een mooie ceremonie met een lach en een traan.

W: www.trouwenmetonno.nl

Geschreven door: Marleen Hogendoorn
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation